Bouterse: Op Roemer rust een zware taak herstel vertrouwen
22 Feb, 16:33
foto
President Desi Bouterse overhandigt de benoemingsresolutie aan de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname, Maurice Roemer. (Foto's: René Gompers)


Op Maurice Roemer, de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname, rust een zware taak om “het vertrouwen en herstel van de Centrale bank te herwinnen.” President Desi Bouterse heeft op een korte ceremonie in het Presidentieel Paleis, de benoemingsresolutie overhandigd aan Roemer. “De uitdaging is immens maar in het belang van het land zal ik me uitermate inspannen om de plaats en de rol van de Centrale Bank weer te laten innemen in ons economisch bestel. Dat beloof ik,” sluit Roemer zijn dankwoord af.

Bouterse en Vijay Kirpalani, regeringscommissaris bij de Centrale Bank, stellen heel veel vertrouwen in Roemer. Ze geven beiden aan dat hij voor een zware uitdaging staat. “It will be a rocky road,” vat Kirpalani samen. Bouterse is ook dankbaar aan “allen die een bijdrage hebben willen leveren maar door omstandigheden het niet zover hebben gehaald.”

Bouterse is Kirpalani en Sigmund Proeve, die ook kandidaat-governor was, “bijzonder” dankbaar. “Deze twee heren waren dag en nacht met mij bezig om te zoeken naar een oplossing, naar een groot draagvlak om deze immense taak te kunnen aangaan. Er zit nog veel meer aan te komen maar we zijn ervan overtuigd dat als we ondanks onze kleine hebies de handen in elkaar slaan, we tot grote hoogten kunnen komen.”


Vakbondsleider Armand Zunder die ook genomineerd was, feliciteert Roemer met zijn benoeming. 

Roemer heeft een kort dankwoord:  “Bedankt voor het in mij gesteld vertrouwen om de zware taak te vervullen, om het vertrouwen en herstel van de Centrale Bank te herwinnen. Maar met de steun van de regering, het personeel, de RvC, alle belanghebbenden en niet te vergeten de Almachtige,  zal ik naar eer en geweten handelen om de taakstelling van de Centrale Bank op een prudente wijze, ondanks de moeilijke omstandigheden uitvoeren. ” 

René Gompers


Monday 06 April
Sunday 05 April