Forse straffen opgelegd voor beroving
18 Feb, 03:56
foto


Zes om vijf jaar onvoorwaardelijke celstraf hoorden maandag de veroordeelden Orveo S. en Marcel B. voor hun aandeel bij de roof bij een zinkplatenfabriek in het district Marowijne. Tegen Marcel B. eiste kantonrechter  Maureen Dayala ook zijn gevangenneming. Deze straf is conform de eis van de openbare aanklager Shanta Mahadew. De magistraat zag geen reden om af te wijken van de eis van de officier. 

De veroordeelden wekten de benadeelde, sleepten hem uit zijn bed en mishandelden hem. Het slachtoffer liep daarbij een verwonding aan zijn voorhoofd op. De rovers wilden geld en verlieten de plek met SRD 40.000 en Euro 5.000. Het was Orveo S. die uiteindelijk bekende dat hij samen met Marcel B. de beroving had gepleegd. Bij Marcel B. werd een ring en geld aangetroffen. De ring was niet van de benadeelde. In zijn mobiele telefoon werden er foto’s van die beroving aangetroffen.

Orveo S. kreeg een deel van de buit. Hij was al twee keren eerder veroordeeld. Aan Marcel B. was verstek verleend, maar nu is gevangenneming gelast door de kantonrechter. 


Thursday 02 April
Wednesday 01 April
Tuesday 31 March