C-47's Dwarka: President ga weg met je Tralala beleid
17 Feb 2020, 11:00
foto
De mensen blijven stromen naar het Onafhankelijkheidsplein. Deze foto is omstreeks kwart voor 11 gemaakt. (Foto: Edward Troon)


De boodschap van C-47 vakbondsman, Dayanand Dwarka, aan president Desi Bouterse is duidelijk. "President ga weg met je tralala beleid." Hij roept het goed opgekomen publiek op om over drie maanden en een week af te rekenen met deze regering. "De enige manier om af te rekenen met dit beleid is om een vuist te maken als volk zoals nu gedemonstreerd. Houdt u deze vuist vast." Dwarka vindt het de hoogste tijd dat de bevolking de macht na twee termijnen Bouterse terug neemt. Behalve Bouterse stelt hij ook Hoefdraad verantwoordelijk voor de situatie waarin het land is beland.

Terwijl de eerste speeches beginnen, wordt het alsmaar drukker en drukker op het Onafhankelijkheidsplein. Het bedrijfsleven, studenten, politici, doktoren maken deel uit van de betogers op het plein. Medewerkers van Kirpalani die ook deelnemen aan het protest, zeggen dat de directie de winkels heeft gesloten. Het personeel is aangezegd om uiterlijk 11.45 uur aan het werk te zijn, zodat de winkels om 12.00 uur open kunnen gaan. De medewerkers mogen zelf bepalen hoe zij de komende uren invullen.

Duidelijk wordt gesteld dat dit geen protest is tegen de NDP'er omdat de NDP'er het ook in zijn zak voelt. Er wordt geeist dat president Bouterse minister Hoefdraad direct naar huis stuurt en in staat van beschuldiging stelt. "Bouterse het is genoeg, ga naar huis"; "Together we stand"; "We willen dienstbare leiders" zijn enkele teksten op de borden die de mensen met zich meedragen.

Jerrel Pawiroredjo van de NPS zegt dat het land stuurloos is, op elk gebied is er chaos. NPS-voorzitter Gregory Rusland vindt dat de opkomst aantoont dat het volk nu echt genoeg heeft, het is echt moe. "De Centrale Bank heeft geen geld meer en dat is allemaal door 9,5 jaar regering Bouterse. Het volk accepteert het niet meer."
Advertenties

Saturday 13 August
Friday 12 August
Thursday 11 August