Kunstenaar Harry Pinas steunt regering op 'Plein'
17 Feb 2020, 09:17
foto
Harry 'de Brein' Pinas vindt dat protesteren geen zin heeft. Hij roept op tot productie. Voor dag en dauw stond hij al op het Onafhankelijkheidsplein. (Foto: René Gompers)


Nog vóór de eerste actievoerders naar het Onafhankelijkheidsplein zijn getogen, staat Harry 'de Brein' Pinas er al om met zijn kunstwerk de regering te steunen. "Wiens fa a economia deh, mi e steun Bouta," zegt hij resoluut. Voor vandaag is een protestactie gepland op het Plein tegen het beleid van de regering onder leiding van president Desi Bouterse. 

Het initiatief van Stefano 'Pakittow' Biervliet wordt ondersteund door meer dan 180 bedrijven en instellingen. De lijst met onderbouwde klachten is heel erg lang. Van de onstabiele koers, hoge prijzen in de winkels tot de verdwenen honderden miljoenen US-dollar uit de kasreserve van de particuliere banken, het 'tralala' optreden van de president.

"Ik sta hier om de mensen te tonen dat het anders kan," geeft Pinas aan."Dit kunstwerk is het bewijs, om dit te kunnen produceren zijn er veel offers gebracht. We moeten minder praten en meer doen, meer produceren. Niet protesteren en stilstaan." De kunstenaar gelooft heilig in de regering. Volgens hem komen de actievoerders "voor niemendal" en zeggen "zomaar dingen." 


Het Onafhankelijkheidsplein rond 9.00 uur. (Foto: Raoul Lith)

Ondertussen wordt het langzaam drukker. Pinas krijgt ook steeds meer aandacht van de media. Hij deelt zijn overtuiging dat alleen Bouterse zoveel voor Suriname kan doen. Hij maakt zich niet druk over "wat de mensen vinden, men moet gewoon de handen uit de mouwen steken. En zonder leningen kan men toch ook geen zaken doen?"

René Gompers
Advertenties

Saturday 13 August
Friday 12 August
Thursday 11 August