Jeugdambassadeurs roepen jongeren op naar school te gaan
16 Feb 2020, 08:35
foto
De UN SDG jeugdambassadeurs, Chermain Pansa en Sivern Hammen.


Chermain Pansa en Sivern Hammen, UN SDG jeugdambassadeurs roepen alle scholieren op maandag normaal naar school te gaan. Continuering van het onderwijsproces is belangrijk laten zij optekenen via het Nationaal Informatie Instituut. Elk lidland van de Verenigde Naties (VN) heeft zich gecommitteerd aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Doel nummer 4 van de SDG’s gaat over het bieden van kwalitatief onderwijs aan eenieder. Het garanderen van onderwijs voor jongeren is hier prioriteit.

De Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname hebben meegedeeld dat de school om 10.00 uur zal worden verlaten. De onderwijsbonden, geleid door Reshma Mangre, zullen de protestmanifestatie ondersteunen. Minister Lilian Ferrier heeft intussen duidelijk gemaakt dat de scholen maandag tot 13.00 uur geopend zullen zijn. Leerkrachten die de school voortijdig verlaten, kunnen sancties tegen hen verwachten. 

De jeugdambassadeurs stellen dat Suriname lid is van de VN. "Wij als natie moeten ons voldoende bewust van zijn dat het onderwijsproces te allen tijden gegarandeerd moet zijn voor onze jongeren". Pansa en Hammen zullen hen blijven motiveren en stimuleren om verder te studeren. Verwacht wordt dat ook de ouderen dit besef opbrengen en een steentje bijdrage aan de ontwikkeling van de jeugd. 

In het belang van de samenleving, waarbij meer dan de helft uit jongeren bestaat is, het van belang dat het onderwijs gekoesterd wordt. Jongeren moeten nimmer het slachtoffer worden van omstandigheden die buiten hun macht zijn. "De onderwijsgevenden hebben een verantwoordelijkheid, opvoedende taak en dienen een voorbeeld te zijn voor onze jongeren. De komende reprondes en schoolonderzoeken zijn voor de deur en de resultaten moeten nimmer beïnvloed worden door onderwijsonderbrekingen." Jongeren moeten buiten de politiek blijven. "Wij willen onderwijs genieten en vragen de ouderen ons daarvan te voorzien.  Wij roepen de onderwijsgevenden op het proces niet te onderbreken en te staan voor de verdere ontwikkeling van onze jongeren. Wij als jongeren zullen de scholen massaal bezoeken en zorg dragen dat wij onze toekomst veiligstellen!”, stellen de jeugdambassadeurs. 
Advertenties