Adhin geeft toe dat regering kasreserve heeft gebruikt
01 Feb 2020, 00:00
foto


Vicepresident (vp) Ashwin Adhin geeft toe dat de regering de bijkans US$ 100 miljoen heeft gebruikt. Maar volgens hem was het geld ook daarvoor bedoeld, alleen was er geen overleg gepleegd met de banken. "Het geld is daar om te gebruiken, maar de afspraak was, we zouden het samen met de bankiersvereniging doen, en die mannen zijn boos, want we hebben nagelaten om dat investeringscomité te maken. De mannen hebben gelijk, we zouden samen kijken hoe wij het zouden gebruiken. We gaan het gebruiken, niet dat het zo is dat we het niet gaan gebruiken. Het gaat weer aangevuld worden", zei Adhin vrijdagmiddag aan de Altonaweg waar de regering grondbeschikkingen heeft uitgereikt. 

"Dan is een kasreserve, talk of the day. Kasreserve is een groot probleem. Den man furu a moni van de burger. Rustig, rustig. Er zijn wel mensen die boos zijn. Bankiersvereniging is uitgekomen. Mi taki nanga a minister fu Financiën. 'Wat is precies gebeurd jongen'. Die mensen maken zich zorgen. Halve hoofden en halve informatie. De Bankiersvereniging is boos, maar wat doen die andere mensen? Ze hebben ons geld gestolen. Dat geld was daar bedoeld om te gebruiken. Maar er was een afspraak met de Bankiersvereniging. En die mannen hebben gezegd 'yere no we maken een investeringscomité'. Dan gaan we samen managen hoe we dat geld gaan gebruiken, want er moeten importen gedekt worden, basisgoederen moeten betaald worden, interveniëren, aflossingen. Voor zoveel dingen kan je dat geld gebruiken. Maar het geld gaat gebruikt worden en weer aangevuld worden," stelde Adhin. 


Vicepresident tevens ondervoorzitter van de NDP, Ashwin Adhin, heeft vrijdagavond op een wijkvergadering in Domburg herhaald dat het geld gebruikt mocht worden. Vandaag komt er uitleg door minister Gillmore Hoefdraad deelde Adhin mee. (Foto: René Gompers)

De vp vindt dat men een situatie creëert en roept dat het geld weg is. Omdat het investeringscomité niet gekomen is, is men boos. Er wordt gezegd in de samenleving dat het geld is genomen. Nu kost het zoveel energie om zaken uit te leggen. Zaterdag komt er een verklaring van de regering. Adhin riep zijn gehoor op om af te wachten op de verklaring dan is iedereen weer rustig. Er komt een reactie maar het kost energie, zei Adhin. "Reactie komt altijd na een actie. Zij beginnen met dat ding te creëren. Dan gaat het ons tijd kosten om het uit te zoeken. En dan komen we met een verklaring," voerde Adhin aan. 

De vp bestempelde de hele kwestie als nep nieuws. "Het komt van neppe mensen hé. Dus als mensen komen met nep nieuws, moet je eerste wat in je hoofd komt, 90% kans dit moet van een paar half hoofden komen, met halve informatie. Kon wacht a regering. We wachten rustig op de officiële berichten en dan komen wij tot rust," zei Adhin. 
Advertenties