Minister Misiekaba: Boeken VHP komen niet in scholen
28 Jan 2020, 02:44
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi schenkt namens de Haathi Club een doos met boeken aan een leerkracht. Deze zijn bestemd voor scholen.


Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zal de boeken die de VHP heeft verstrekt zondag aan ruim 60 scholen van de rekken van de mediatheken halen, indien ze al geplaatst zijn. Dit geldt ook voor het boek CHAN waarin de levensgeschiedenis van VHP-voorzitter Chan Santokhi is beschreven. 

Minister André Misiekaba die waarneemt op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt aan Starnieuws dat niet de juiste procedure is gevolgd. Onderwijs heeft niet de gelegenheid gekregen om de boeken te screenen. De bewindsman vindt dat de VHP de juiste procedure had moeten volgen bij het aanbieden van de boeken. Hetzelfde geldt voor de leerkrachten die de boeken opgehaald hebben. 

De bewindsman merkt op dat hij er geen moeite mee heeft als leerkrachten in hun vrije tijd voor privé gebruik boeken ophalen bij een politieke partij. "Maar als het gaat om de school, moeten de procedures gevolgd worden," benadrukt Misiekaba. Boeken kunnen niet zomaar geplaatst worden in de bibliotheek, zonder dat ze gescreend zijn door Onderwijs. 

De minister vindt dat de regels in acht moeten worden genomen. Onderwijs moet weten wat voor boeken op school aangeboden worden aan de kinderen. De VHP vindt dat de boeken uitgezocht zijn door leerkrachten. Zij kennen de opvoedkundige waarde van de boeken die zij hebben gekozen. De leerkrachten hebben enthousiast gereageerd op de geste. 
Advertenties