63 scholen ontvangen boeken van VHP
26 Jan, 18:57
foto
Vertegenwoordigers van scholen hebben een exemplaar van het boek 'CHAN' ontvangen. Zij hebben het laten signeren voor de bibliotheek.


Vertegenwoordigers van 63 scholen op alle niveaus zijn zondag naar VHP-centrum 'de Olifant' gekomen om een keuze te maken uit de duizenden uitgestalde boeken die de partij met medewerking van VHP Nederland naar Suriname kon halen. De boekendag is door stichting Haathi Club gehouden in verband met 71 jaar VHP en de en de Internationale Dag van het Onderwijs op 24 januari. 

Vertegenwoordigers van de verschillende scholen mochten uit handen van VHP-voorzitter Chan Santokhi, het boek CHAN laten signeren ten behoeve van de bibliotheek of mediatheek van de school. Onderwijs is een mensenrecht, het is een publiek goed en een publieke verantwoordelijkheid. Onderwijs is een krachtig middel om te zorgen voor belangrijke verbeteringen. Het thema voor dit jaar is: 'Leren voor mensen, planeet, welvaart en vrede'. In lijn met het thema voor 2020, zullen de vele manieren worden onderzocht op welke wijze het leren van mensen kan versterken, de planeet kan beschermen, gedeelde welvaart kan opbouwen en vrede kan bevorderen. 

De VHP heeft in haar verkiezingsprogramma 2020 opgenomen dat onderwijs belangrijk is voor de ontwikkeling van de mens en voor armoedebestrijding. Daarom komt de VHP met gratis onderwijs voor jongeren tot 18 jaar. Voor de oranje partij is het belangrijk dat met talent-onderwijs, marktgericht onderwijs en vakopleidingen, jongeren en volwassenen kansen krijgen om hun eigen toekomst op te bouwen, een toekomst buiten de criminele wereld. 

Voor een sterke samenleving zijn er gezonde, goed opgeleide en verantwoordelijke burgers nodig. De VHP wil vooral het verantwoordelijk burgerschap aanmoedigen via de scholen, zegt de Haathi Club. Eén van de hoofdactiviteiten direct na mei 2020, bij verkregen regeerverantwoordelijkheid, zijn programma’s op de scholen voor het ontwikkelen een actief burgerschap. 


Advertenties

Friday 28 February
Thursday 27 February