Abrahams: 24 februari wordt Paramaribo paars gekleurd
26 Jan, 06:40
foto
Wijkvergadering van de NDP zaterdagavond in Longmay, Nickerie. De partij werkt volgens Ramon Abrahams (derde van links) nu voor de derde zetel in het rijstdistrict. NDP heeft nu twee zetels in Nickerie.


Wat op 22 januari aan massa op de been was om NDP-voorzitter tevens president Desi Bouterse te ondersteunen, was een trailer volgens ondervoorzitter Ramon Abrahams. Op 24 februari zal de eerste massameeting van de partij worden gehouden. Er wordt landelijk gemobiliseerd, waarbij uit alle tien districten NDP'ers naar Paramaribo zullen komen zonder enige beperking. Dan zullen alle andere partijen zien, dat ze de strijd verloren hebben. Wie in de regering wil komen, zal met de NDP moeten samenwerken, zei Abrahams zaterdagavond op een wijkvergadering in Longmay Nickerie. 

"Veertig jaar revolutie wordt groots gevierd," kondigt Abrahams aan. Hij merkt op dat de NDP ontstaan is uit de 25 Februari en de Stanvaste Beweging. De partij is in juli 1987 opgericht en is volgens de politicus de enige nationale partij in het land. Vanaf 1980 is er gewerkt aan de bromtji dyari. Abrahams geeft aan dat de partij landelijk tot in de dorpen is georganiseerd. Door de ontwikkeling die gebracht is tijdens de regeringen-Bouterse kunnen mensen in het hele land worden gebeld. Zij kunnen overal nieuws volgen en deelgenoot zijn van wat er zich in de wereld afspeelt. 

Abrahams voert aan dat ontwikkeling is gebracht zonder ontwikkelingshulp. Daarvoor moest er geleend worden. Het land is in staat de leningen terug te betalen, benadrukt Abrahams. Hij merkt op dat Suriname voldoende natuurlijke hulpbronnen heeft en nu met de grote olievondst verwacht hij dat het land van de 17e plek als rijkste land ter wereld zelfs in de top 10 kan belanden. Na de moeilijke jaren is er een groei van 2% voorspeld. De NDP-topper merkt op dat Surinamers het land niet hebben verlaten omdat er hier geen eten is, zoals dat het geval is met zoveel landen uit de regio. Venezolanen, Cubanen, Haïtianen, Guyanezen en Chinezen komen integendeel naar Suriname. 

"Wij gaan op 24 februari tonen dat Suriname paars is. Wij gaan bewijzen wat organisatie is en waar het volk achter staat," deelt Abrahams mee. Het is de NDP-regeringen die ontwikkeling hebben gebracht. Wij kennen de noden van het volk, stelt de politicus. De verworvenheden van de twee regeerperioden worden op papier gezet. Volgens Abrahams zijn er in deze regeerperiode al meer dan 500 verworvenheden. Hij merkt op de filosofie van de partij is dat met iedereen die zetels haalt samengewerkt wordt, omdat Surinamers op hen gestemd hebben. Niemand wordt bij voorbaat uitgesloten. Hij voorspelt dat de NDP de verkiezingen groots zal winnen en opnieuw de regeermacht verwerft. "Wie in de regering wil zijn, zal met de NDP moeten samenwerken", stelt Abrahams. 

Advertenties

Saturday 29 February
Friday 28 February
Thursday 27 February