NDP wijst op diversiteit en mogelijkheden in Jaar van de Rat
25 Jan, 19:22
foto


Allereerst wenst de NDP de Surinaamse gemeenschap, maar in het bijzonder de Chinese gemeenschap een gelukkig, gezond en 'soso lobi' Chinees nieuwjaar toe. Dit jaar valt het Chinees nieuwjaar op 25 januari 2020, ook wel gemarkeerd als het Jaar van de Rat. Chinees nieuwjaar wordt gewoonlijk 'lentefestival' of 'nieuw maanjaar' genoemd, omdat het gebaseerd is op de Chinese maankalender. De eerdere jaren van de rat zijn 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 en dit jaar, 2020. 
 
Enkele kenmerken waarmee de rat ook wordt geassocieerd zijn in de Chinese astrologie zijn: snel van begrip, vindingrijk, veelzijdig, vriendelijk. Mensen geboren in het Jaar van de Rat worden beschouwd als slim, snel denkend en succesvol, hoewel ze tevreden zijn met een rustig en vredig leven. Zij houden van sparen en verzamelen, met weinig financiële problemen, en leven georganiseerd, zonder lof of erkenning te zoeken, zijn ook instinctief, alert en aanpasbaar. 
 
Tijdens het samen vieren van het Chinees nieuwjaar denken wij van de NDP voornamelijk aan de diversiteit en kracht van de Surinaamse gemeenschap en de bijdrage van de Chinezen aan de structuur van deze mooie natie. Onze enorme diversiteit aan tradities, perspectieven en achtergronden, onze smeltkroes maakt Suriname uniek. Het is wat ons fris en dynamisch houdt.  
 
President Bouterse tevens voorzitter van de NDP is de enige leider geweest die ervoor heeft gezorgd dat Suriname het enige land op het westelijke halfrond is dat Chinees nieuwjaar heeft verheven tot een nationale vrije dag. Dit is onderdeel van een groter plaatje, dus ons werk is nog niet klaar, wij moeten samen verder denken, beslissen en uitvoering geven aan de vele mogelijkheden die dit land biedt voor meer mensen in en buiten Suriname om bij te dragen te dragen aan de nationale ontwikkeling van ons land. Dat zijn de ambities die gezinnen al generaties lang naar onze kust hebben getrokken. En dat verhaal gaat vandaag verder, vooral nu ook met de overname van de Afobakadam en de recente significante  olie- en gasvondst voor de Surinaamse kust. 
 
Dit is een tijd om onszelf te herinneren aan wat ons volkslied zegt “wans ope tata komopo wi mus' seti kondre bun” en dat wij een natie zijn, gezegend met diverse immigranten, die niet alleen hebben bijgedragen aan rijke culturen en tradities, maar ook doorzettingsvermogen en gedeelde hoop om dit land naar grotere hoogten te brengen voor de huidige en  toekomstige generaties. 

Door hard werken en doorzettingsvermogen hebben onze mede broeders en zusters bijgedragen aan dit land als familie, arbeiders, bedrijfseigenaren, opvoeders en werknemers uit diverse vakgebieden.  Wij zijn overtuigd dat in dit geweldige land alle mensen het kunnen maken als zij het proberen. Daarom is het meer als ooit van belang dat wij de focus leggen op wat ons dichterbij elkaar brengt en de kansen en mogelijkheden voor iedereen vergroten. President Desiré Bouterse zou zeggen “together we did, we can and must do the job”. 
 
Als wij nu samen het Jaar van de Rat en indachtig de kenmerken waarmee de rat wordt geassocieerd maar meer nog het praktiseren van de 'lobi' (liefde) voor elkaar en dit mooie land opbrengen zullen de kansen en mogelijkheden op het gebied van olie, gas, ICT, landbouw, onderwijs, sport, gezondheidszorg, handel en vul het rijtje maar zelfs aan zeker voor iedereen worden vergroot. Laat ons samen de goede kenmerken omzetten in goede 'low hanging fruits' en tegen de achtergrond van de komende verkiezingen op 25 mei 2020 ook samen massaal kiezen voor het completeren van die job welke u samen met ons bent aangevangen.  
 
In gedachte ook onze medeleven en gebeden naar de slachtoffers en nabestaanden van degenen die waar ter wereld zijn getroffen door het coronavirus. 
 
Wij van de NDP wensen alle Surinamers, ongeacht waar in de wereld u zich bevindt, maar in het bijzonder de Chinese gemeenschap  een gelukkig, gezond en 'soso lobi' Chinees nieuwjaar toe! 
 
De Nationale Democratische Partij (NDP) 
Advertenties

Saturday 29 February
Friday 28 February
Thursday 27 February