Rechtszitting uitgesteld naar 31 maart
22 Jan, 09:21
foto
Enorme drukte bij het gerechtsgebouw. De grote massa juicht haar leider, Desi Bouterse, toe. (Foto's: Raoul Lith)


De zitting is inhoudelijk niet behandeld vandaag. Rechter Rewita Chatterpal was niet aanwezig.  De samenstelling van de Krijgsraad was niet hetzelfde. Rechter Anand Charan zat aan. De president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor, heeft de zitting geopend. Daarna is de verdachte Desi Bouterse voor de rechter verschenen. De zitting is uitgesteld naar 31 maart. 


President Desi Bouterse na het verlaten van de rechtszaal. 

De rechter vroeg Bouterse naar zijn naam, geboortedatum en beroep. Daar heeft hij antwoord op gegeven. Daarna heeft de president van de Krijgsraad meegedeeld dat de zaak niet behandeld kan worden omdat een lid van de Krijgsraad niet aanwezig is. Valstein-Montnor sloeg daarna de hamer en liep de zaal uit. 

In de zaal waren enkele NDP-toppers. De situatie in de zaal was rustig. De zitting heeft enkele minuten geduurd. Buiten is de massa flink aangezwollen. Bouterse wordt toegejuicht terwijl hij naar buiten loopt. De mensen scanderen leuzen en zijn door het dolle heen. Bouterse en gezelschap lopen richting Onafhankelijkheidsplein waar de massa wordt toegesproken. 


Irwin Kanhai, advocaat van Bouterse, zei aan journalisten dat alleen de verzetzaak in behandeling is genomen. De verzetprocedure is in gang gezet. Zijn cliënt hoeft niet op elke zitting te verschijnen, alleen wanneer de Krijgsraad het nodig acht. 
Advertenties

Sunday 16 February
Saturday 15 February
Friday 14 February