Santokhi: VHP klaar om land over te nemen
19 Jan, 06:39
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi spreekt de massa toe. De VHP wil op 25 mei afrekenen met deze regering. (Foto's: René Gompers)


De VHP heeft tijdens de massameeting zaterdag, duidelijk gemaakt dat zij zich geen zorgen meer maakt om de aanvallen op de partij. “Den man e trowe ston tap unu ma unu e teki den ston da un bouw a partij,” merkt Cedric ‘de dekoloog’ van Samson op. “Dus laten ze blijven gooien, wanneer we groter hebben gebouwd zullen ze zich komen aansluiten.” Partijvoorzitter Chan Santokhi deelt mee dat voor de aanpak van bepaalde tegenstanders en het uitvoeren van sommige herstelplannen voor het land, met 'buitenlandse connecties' samengewerkt wordt.

Op de voorzitter na hebben alle sprekers korte toespraken gehouden. De rode draad: een deel uit het wederopbouwplan toelichten en op creatieve wijze de regering oproepen om te vertrekken. Enkele plannen die zijn opgenomen in het Wederopbouwplan zijn: koersdaling, herstel en groei van de economie, aanpak van de gezondheidszorg en het onderwijs, het eens en voor altijd oplossen van het grondenrechtenvraagstuk, herstel van het veiligheidsgevoel, hard aanpakken van de corruptie, goed beheer van de staatsfinanciën en de natuurlijke hulpbronnen. Santokhi, die eerder op de avond het verkiezingsprogramma en het wederopbouwplan in ontvangst heeft genomen, heeft alles samengevat. De sprekers zijn de massa heel dankbaar. Voor Santokhi is net als hen, het groots opgekomen publiek het bewijs dat het tijd is voor een nieuwe wind, een nieuw bestuur voor het land. “VHP is ready om te regeren,” wordt er vaker geconcludeerd. “Aan de mensen die de hele dag kwaadaardige dingen over de VHP en VHP’ers zeggen, dit is het positief antwoord dat we aan hen geven,” roept Santokhi wijzend op het publiek. “A moro den kos unu, o moro wi o gi den positieve energie.” 

Santokhi merkt op dat de regering de plannen die zijn aangekondigd op de massameeting gaat willen overnemen. “Regering e arki tu, yu o yere tamara dat direct den o du wan tu sani,” haalt hij aan. ”De regering mag onze plannen kopiëren hoeveel keer ze willen, den man kan kopieer maar één ding hebben ze niet. Ze hebben geen capaciteit. Ze hebben geen visie, geen kennis om ze te gaan uitvoeren. Wij hebben dat!” Het verkiezingsprogramma en het wederopbouwplan zullen binnenkort van de VHP website te downloaden zijn zodat iedereen kan meekijken en begrijpen waar de partij voor gaat, deelt Santokhi mee.

René Gompers

Advertenties

Friday 28 February
Thursday 27 February