PL: Olievondst niet gebruiken voor zoveelste lening
07 Jan 2020, 12:25
foto
Paul Somohardjo, voorzitter PL


De Pertjajah Luhur (PL) is bijzonder blij dat er eindelijk, na zoveel investeringen en moeite, aardolie is gevonden. De inkomsten hieruit moeten echter niet gebruikt worden als borg voor de zoveelste lening. De partij is er grote voorstander van dat deze inkomsten daadwerkelijk worden ingezet voor duurzame ontwikkeling van het land.

Dit zegt de PL bij monde van haar voorzitter Paul Somohardjo. Hij wijst er op dat de inkomsten van Staatsolie al gebruikt zijn om bij de overname van de Afobakadam de energierekening te betalen. “Wij moeten ervoor waken dat de nieuwe inkomsten hetzelfde lot ondergaan. Deze vondst moet niet gebruikt worden als borg ter financiering van de verkiezing”, stelt de PL-voorman.

Somohardjo neemt een voorbeeld aan Guyana, waar de vondst van aardolie ontwikkeling heeft gebracht. Duizenden Guyanezen in diaspora zijn teruggekeerd naar hun land om een bijdrage te leveren. Suriname zou gebruik moeten maken van deze spin-off effecten, zegt Somohardjo. “Nickerie moet in feit een transitohaven worden.” Tijdens een grote vergadering zaterdag gaat de PL met haar Nickeriaanse structuren en sympathisanten na welke plannen de partij heeft voor duurzame ontwikkeling van het rijstdistrict.

Advertenties