Milieu-inspectie BOG schort acties op tot 20 januari
18 Dec 2019, 00:53
foto
David Bakker, voorzitter van de bond bij Milieu-inspectie.


De milieu-inspecteurs van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) zijn vanaf dinsdag weer aan het werk. De acties zijn opgeschort tot 20 januari 2020, zegt bondsvoorzitter David Bakker aan Starnieuws. Hij benadrukt dat dit niet wil zeggen dat de acties zijn opgeheven. Dit besluit hebben de leden genomen tijdens een ledenvergadering. In een gesprek met BOG-directeur Minouche Bromet is afgesproken dat de directie op deze datum terugkoppelt met de bond. 

"De regering moet dan de vervoerstoelage en kledingtoelage in orde hebben, waarbij verwacht wordt dat er minimaal een missive of staatsbesluit hiervoor uit moet zijn". Bakker geeft aan dat het ultimatum in een schrijven aan de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, door de bond van Milieu-inspecteurs duidelijk zal worden vastgelegd.

In een gesprek tussen de inspecteurs en de BOG-directeur op dinsdag waren zij in de gelegenheid om de zaken naar voren te halen waar ze al jaren mee zitten. Zij gaven aan dat soortgelijke gesprekken met verschillende mensen, onder wie Assembleeleden en ministers, vaker zijn gehouden en er steeds zaken worden beloofd maar er uiteindelijk weinig tot niks wordt gedaan.

Bakker geeft aan dat tijdens de ledenvergadering ook aan de orde is gekomen dat de Mileu-inspecteurs vinden dat er met twee maten wordt gemeten als men kijkt hoe men de verschillende ambtenaren behandelt. “De ene krijgt zaken binnen een wip en een zucht gedaan en de andere moet echt strijd leveren voordat ze kunnen krijgen waarop zij aanspraak maken. Als de regering de missive nog vóór kerst laat uitkomen, dan denk ik dat het wel een vrolijk kerst kan zijn voor de Milieu-inspectie," zegt Bakker. 

De milieu-inspecteurs zijn sinds begin oktober 2019 af en aan in actie zijn. Vanaf het eerste kwartaal van 2018 zijn er gesprekken gaande met de minister van Volksgezondheid," deelt Bakker meen. Daarna is gesproken dit met de directeur van Volksgezondheid. De overige punten naast de kleding- en vervoerstoelage zijn achterstanden van overuren en voedingsgeld vanaf 2015. 

Raoul Lith
Advertenties

Friday 16 April
Thursday 15 April
Wednesday 14 April