Gajadien bezorgd over aanval op rechterlijke macht
16 Dec, 02:14
foto
VHP-ondervoorzitter Asiskumar Gajadien (2e van links) luistert naar een van de sprekers zondagavond in Lelydorp. Links van hem partijvoorzitter Chan Santokhi. (Foto: Raoul Lith)


De coalitie is bezig om zo snel mogelijk invulling te geven aan het Constitutioneel Hof om de voordeelde president Desi Bouterse te beschermen ten koste van het volk. De voorbereidingen zullen deze week getroffen worden voor bemensing van dit orgaan. Deze mededeling deed VHP-ondervoorzitter tevens Assembleelid Asiskumar Gajadien zondagavond tijdens een vergadering te Lelydorp. Hij vindt het zorgelijk dat tijdens de NDP-vergadering zaterdag te Blauwgrond in bijzijn van de president zo geageerd is tegen de rechterlijke macht. 

Gajadien voerde aan dat Bouterse bij zijn inauguratie als president gezworen heeft op de grondwet. Nu wordt de grondwet vertrapt. De wetten van het land worden niet in acht genomen, stelt de politicus. De structuren van de NDP hebben meerdere malen aangegeven op de vergadering zaterdag dat er een rechterlijke coup is gepleegd door het uitspreken van het vonnis tegen Bouterse. Hij is voor medeplegen van moord op 8 december 1982 veroordeeld tot 20 jaar celstraf. 

Ook internationaal worden structuren ingezet om een ander verhaal op te hangen. Gajadien riep zijn gehoor op om waakzaam te zijn, want de ontwikkelingen zijn zorgelijk. Men probeert het proces een andere wending te geven om één persoon die veroordeeld is. Hij zei blij te zijn met de ondersteuning die Lelydorp geeft aan de VHP. Gajadien verwacht op basis van de gegevens in het land dat alleen Lelydorp, de geboorteplek van voorzitter Chan Santokhi, goed is voor een zetel voor de VHP. 

Tuesday 26 May
Monday 25 May
Sunday 24 May