Veroordeling in mishandelingszaak
13 Dec, 00:57
foto


Sergio H. wordt verweten dat hij opzettelijk gepoogd heeft zijn vriendin zwaar lichamelijke letsels toe te brengen op 30 september in het district Para. Op de rechtszitting donderdag is hij door kantonrechter Lygia Ravenberg veroordeeld tot een celstraf van zes maanden waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van een jaar. Deze veroordeling is conform de strafeis van officier van justitie, Claudia Bruining. Zowel het Openbaar Ministerie als de magistraat achten mishandeling bewezen. 

De veroordeelde bekende dat hij zijn vriendin met een cognac fles op haar hoofd geslagen had. Op die bewuste dag waren ze met nog andere vrienden op een verjaardagsfeest. Op een gegeven moment trok de man zijn vriendin van de dansvloer. Ze kregen een woordenwisseling en hij sloeg haar. De vriendin had verklaard dat ze met haar neef aan het dansen was. Volgens Sergio H. ging het niet om haar neef. “Ze heeft mij iets gezegd en dat heeft mij echt pijn gedaan”, merkte de verdachte op. 

Bruining zei dat het slachtoffer vaker slachtoffer van huiselijk geweld is geweest. Ze heeft hiertegen ook aangifte gedaan. Volgens haar werd ze vaker mishandeld door de verdachte wanneer hij dronken was. Bij zijn verhoor bij de politie had Sergio H. toegegeven dat hij haar eerder ook geslagen had. Toen de politie ter plekke arriveerde rook de verdachte naar alcohol.

De magistraat vroeg de veroordeelde om dat gedrag achterwege te laten en zich te corrigeren. “Ik ben wel een beetje veranderd en ik doe mijn best. Het was niet normaal wat ik gedaan heb”, zei Sergio H. De kantonrechter benadrukte dat het niet normaal is en dat het een les voor hem geweest is. Ze hoopt dat hij zal veranderen. Sergio H. die voorlopig op vrije voeten gesteld was, blijft op vrije voeten met deze opgelegde straf. 


Monday 27 January
Sunday 26 January
Saturday 25 January