Ontkennende verdachte mag vijf jaar brommen
10 Dec, 11:28
foto


Kantonrechter Danielle Karamatali heeft Shenko P. veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar voor het beroven van een slachtoffer. De veroordeling is conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal. Het slachtoffer werd benadeeld van zijn tas met spullen, SRD 1200, een telefoon en een internetbox. De veroordeelde heeft steeds ontkend enige betrokkenheid gehad te hebben met de beroving.


Het slachtoffer reed op zijn bromfiets over de Suralcoweg. Op een gegeven moment kwamen twee mannen die hun gezichten bedekt hadden, uit het bosschage. Ze hadden een mes en een jachtgeweer bi zich en lieten het slachtoffer op de grond liggen. Ze hielden hem onder schot en zijn broekzakken werden doorgezocht. Alles wat op hem aangetroffen werd, werd weggenomen van hem.


Een andere bromfietser kwam aangereden en zag de twee rovers op de weg. Hij werd angstig en keerde terug. Hij heeft ook gezien dat twee rovers op de weg kwamen en het slachtoffer overvielen. Uit vrees keerde de getuige terug. Hij herkende Shenko P. als een van de rovers. Ook het slachtoffer had hem beschreven. De tas met spullen werd teruggevonden bij Shenko P. Ondanks de ontkenning van de veroordeelde, kwamen zowel de officier van justitie als de kantonrechter tot wettig en overtuigend bewijs tegen de man.


 

 

 


Wednesday 12 August
Tuesday 11 August