Bigi Boy slaat Overeem spectaculair knock-out
08 Dec, 03:05
foto
Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik heeft de legendarische Alistair Overeem gewonnen. (Beeld: ESPN)


Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik (31) heeft zijn tegenstander, de Nederlander Alistair Overeem (39), met nog 4 seconden te gaan in de vijfde ronde knock-out geslagen. Overeem heeft met gescheurde lippen de Capital One Arena in Washington DC verlaten. Bigi Boy is ongeslagen tot nu toe in de Ultimate Fighting Championship (UFC), de grootste organisatie voor Mixed Martial Arts (MMA). 

Overeem vecht al 20 jaar professioneel en heeft een legendarische status opgebouwd binnen deze sport. Dit is zijn 64e duel in zijn MMA-carrière. De wedstrijd is door verschillende Surinaamse televisiestations uitgezonden. Velen hebben geduimd voor Rozenstruik. De wedstrijd is, als hoofdgevecht, flink gepromoot door UFC en ESPN. Samen met Rozenstruik is ook Suriname in de spotlight geplaatst. 

Rozenstruik zei na de wedstrijd dat het een moeilijk gevecht was. Overeem was heel intelligent en heeft hem laten werken. "Maar uiteindelijk heb ik hem gekregen", zei Bigi Boy. Hij bedankte in Sranan dat hij blij is met de overwinning. "Disi na gi yu", stelde hij. De topsporter heeft veel bewondering geoogst met "the hell of a shot". De wedstrijd begon om 2.20 uur in de nacht. 


Bigi Boy slaat Overeem knock-out in de slotseconden van de vijfde ronde. 

Bigi Boy heeft in november de Wit-Rus Andrei Arlovski (40) in 29 seconden gevloerd in Madison Square Garden (New York). In juni had hij de Amerikaan Allen Crowder in 9 seconden knock-out geslagen. In februari dit jaar maakte Bigi Boy zijn UFC-debuut. Hij versloeg toen de Braziliaan Junior Albini in Fortaleza, Brazilië. Hij gaf zijn tegenstander in de tweede ronde enkele rake klappen en een trap, waarna deze neerzeeg. 

Arlovski was de derde tegenstander die Bigi Boy aan zijn zegekar heeft gebonden. Arlovski veroverde in 2005 de UFC-zwaargewicht-titel. 

Monday 27 January
Sunday 26 January
Saturday 25 January