Telesur is in stilte samenwerking aangegaan met Webhelp
06 Dec, 00:56
foto
Telesur directeur Mike Antonius en Frank Meijer, topman van Webhelp. De bedrijven werken vanaf februari al samen. (Foto's: René Gompers)


Call centre Telenamic bestaat al geruime tijd niet meer. Daar staat nu Webhelp in de plaats. Vanaf februari dit jaar zijn Telesur en Webhelp een samenwerking aangegaan.  Webhelp is meer dan een ‘call centre.’ Het  is marktleider op het gebied van Business Process Outsourcing (BPO) and Customer Experience. Webhelp is in staat om bepaalde actviteiten van bedrijven die met klanten te maken hebben, volledig over te nemen. De andere specialiteit is dat de klanten de beste ervaring genieten bij het contact met het bedrijf. 

Directeuren Mike Antonius van Telesur en Frank Meijer van Webhelp hebben donderdag een persconferentie gehouden om meer bekendheid te geven aan de ‘joint venture’. Het gaat om een 50/50 partnerschap benadrukt Antonius. Anders dan bij Telenamic, een samentrekking van Telesur en Unamic, is hier geen sprake van een namencombinatie. “Webhelp is al een merk, een naam die internationaal al gevestigd is,” geeft Antonius aan. “Het gaat hierbij om een internationale clientèle, het is handig om in dat opzicht niet met een andere naam te komen. Ik snap het sentiment, ik zit er niet voor het sentiment, maar voor de business.” 

Antonius geeft aan dat de samenwerking met Unamic twee jaar geleden is geëindigd. Er is geen ruchtbaarheid aan gegeven, onder andere om de rust te bewaren. Telesur heeft met verschillende partners gewerkt om de dienst in stand te houden. Webhelp is wel eerder actief in Suriname geweest en was partner bij het klantencontact centrum van Kersten. Toen was Webhelp nog niet zo groot, het was zelfs kleiner dan Telenamic. Al de werknemers van Telenamic werken nu bij Webhelp, meer dan 400 personen. 

Webhelp is in 2000 opgericht en was enkel bedoeld om telefonisch klantenservice te bieden. Nu is het een gerenommeerd bedrijf dat aan de hand van data en andere technologieën ‘customer experience’ steeds verder ontwikkelt. Het zit in verschillende branches, van reisbureaus tot de gezondheidszorg. Webhelp heeft 50.000 mensen in dienst, heeft 160 locaties in meer dan 20 landen, zit in 35 sectoren en verzorgt de dienst in 30 talen. Het bedrijf met als slogan ‘Think Human', groeit erg hard. 


Het pand van Webhelp aan de Zonnebloemstraat, achter het gebouw van Telesur. 

Meijer voorziet ook groei in Suriname. “Ik kan met zekerheid zeggen dat volgend jaar het aantal werknemers van 450 naar 750 zal toenemen,” deelt hij mee. “Ik kijk nu al uit naar meer ruimte, ik heb gebouwen nodig. Er is veel werk en er komt nog meer.” Voor Telesur is het allemaal goed nieuws, constateert Antonius. Telesur zorgt op de eerste plaats voor de connectie met de wereld. Het breedband netwerk maakt mogelijk dat Webhelp nog meer diensten gaat kunnen bieden. En met de komst van 5G, die op 25 november is geïntroduceerd,  wordt de samenwerking alleen maar beter. 

René Gompers

Monday 27 January
Sunday 26 January
Saturday 25 January