Suriname en Estland verdiepen onderlinge relatie
05 Dec, 19:50
foto
Ambassadeur Gardelito Hew A Kee overhandigt zijn geloofsbrieven als niet residerend ambassadeur van Suriname aan president Kersti Kaljulaid van Estland. (Foto: NII)


Suriname en Estland hebben hun onderlinge relatie verdiept. Ambassadeur Gardelito Hew A Kee heeft gisteren zijn geloofsbrieven als niet residerend ambassadeur van Suriname aangeboden aan president Kersti Kaljulaid van Estland. Hij is hiermee de eerste ambassadeur van Suriname voor Estland geworden. De landen hebben sinds 2005 een diplomatieke relatie.

Na de ceremonie heeft ambassadeur een audiëntie gehad met de president. Er is onder andere gesproken over samenwerking op onder andere het gebied van e-government en klimaatsverandering. Hew A Kee heeft intussen met de e-governments academie gesprekken gevoerd. Binnenkort zal hij ook in contact treden met de Kamer van koophandel en fabrieken in Estland. 

Naast de Surinaamse ambassadeur hebben op 4 december, ook de ambassadeurs van Italië, de Filipijnen en Eswatini hun geloofsbrieven overhandigd aan het staatshoofd. De ceremonie was op het Kadriorgpaleis in Tallin, de hoofdstad van Estland, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Monday 27 January
Sunday 26 January
Saturday 25 January