President Bouterse al vertrokken uit Kenia
30 Nov, 14:04
foto
President Desi Bouterse en delegatie onderweg naar Suriname. Hij wordt ongeveer 2 uur in de ochtend zondag op de Johan Adolf Pengel luchthaven verwacht.


Vlucht KK6935 van AtlasGlobal met aan boord president Desi Bouterse en zijn delegatie is al uit Nairobi, Kenia vertrokken. President Bouterse heeft zijn staatsbezoek aan China afgerond. De vlucht naar Suriname duurt 13 uren. De verwachting is dat het Turkse toestel komt na middernacht aan op de Johan Adolf Pengelluchthaven.

Voor Atlasglobal dreigt faillissement. De luchtvaartmaatschappij is in financieel zwaar weer terecht gekomen. Alle vluchten van de Turkse luchtvaartmaatschappij zijn geschrapt tot 21 december. De vlucht van president Bouterse en zijn gevolg betreft een charter, dus is alleen dat toestel van Atlasglobal nu in de lucht.

President Bouterse vertrok op 25 november met de Airbus A330-203 richting China voor een staatsbezoek. Het toestel landde in Kenia, waar Bouterse de Keniaanse president Uhuru Kenyatta ontmoette voor bilateraal overleg. Vervolgens werd hij opgehaald door een toestel van China voor het laatste deel van zijn reis naar Beijing. Zijn staatsbezoek aan China duurde van 27 tot 30 november.

In de planning is ook een officieel bezoek aan Cuba. Het staatsbezoek van president Bouterse naar Havanna is gepland van 2 tot 4 december. Er zijn nog geen bijzonderheden hierover verstrekt. President Bouterse is gisteren veroordeeld tot 20 jaar celstraf voor zijn aandeel in 8 decemberstrafproces.

Intussen is de politieke partij van Bouterse, de NDP, haar achterban aan het mobiliseren om hem groots te onthalen op de luchthaven bij zijn aankomst in de nacht. 
Advertenties