Bouterse: Suriname open voor Foreign Direct Investments
29 Nov 2019, 15:02
foto
President Desi Bouterse tijdens zijn toespraak bij de China-Suriname Business Lucheon in Hangzhou. (Foto's: NII)


Suriname biedt genoeg mogelijkheden aan China en de stad Hangzhou om ontwikkeling op gang te brengen. Het land beschikt over voldoende gezonde waterreserves, zei president Desi Bouterse tijdens de China-Suriname Business Luncheon in de Chinese stad Hangzhou. Hij deelde mee dat Suriname zich volledig heeft gecommitteerd aan de principes van duurzame ontwikkeling in de exploratie en exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen.

Economische groei en ontwikkeling zijn belangrijk bij het aantrekken van investeerders en schept mogelijkheden voor ondernemerschap. Het buitenlandbeleid is gefocust op economische diplomatie en het aantrekken van Foreign Direct Investments, hield het staatshoofd zijn gehoor voor. Hij stelde dat de bilaterale samenwerking voor beide landen, Suriname en China, van cruciaal belang is. De focus zal duurzame ontwikkeling en groei zijn.

De business lunch was in de stad Hangzhou, waar ook ondernemers, aanwezig waren. De ministers van Financiën, Gillmore Hoefdraad en van Handel, Industrie en Toerisme, Stephen Tsang hebben ook aangegeven welke mogelijkheden Suriname biedt in het versterken van de relatie tussen de beide landen en het stimuleren van economische groei, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

In zijn presentatie zei minister Hoefdraad dat Suriname "door prudent beleid de weg is ingeslagen naar economische groei." Daarbij zou China volgens hem een rol hebben gespeeld door het uitvoeren van een aantal infrastructurele projecten. Hoefdraad kondigde aan dat de luchthaven wordt uitgebreid en dat Suriname op zoek is naar buitenlandse investeringen. Hij stelde dat Suriname niet te veel wil leunen op de mijnbouw, waarbij hij ook verwees naar mogelijkheden binnen de agrarische sector en toerisme. Suriname is open voor Foreign Direct Investments en is gereed om partnerschappen aan te gaan met het bedrijfsleven van China.

Minister Tsang voegde eraan toe dat Suriname het veiligste land is in de regio en de grootste populatie heeft van Chinezen buiten de grenzen. De energiekosten zijn laag en er zijn meerdere producten waar er ontwikkeling mee op gang kan worden gebracht, pleitte Tsang. Hij noemde ook de visserijsector, rechtstreekse vluchten en het afschaffen van visa als opties. President Bouterse die vanaf 27 november op staatsbezoek is in China, vertrekt morgen uit het Aziatisch land.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May