KNVB, neem de handreiking van de SVB aan!
29 Nov 2019, 04:49
foto


Nog altijd is de prestatie van het Surinaams elftal groot nieuws. Voor wie de afgelopen weken het nieuws gemist mocht hebben: “Natio” Suriname presteerde het om zich te kwalificeren voor de Gold Cup van 2021. Een prestatie van formaat!

Nu de rookwolken langzaam optrekken, is men op de burelen van de SVB begonnen met het uitwerken van de plannen voor het Gold Cup toernooi, maar wordt er stiekem ook groter gedroomd. Weliswaar fluisterend, maar men repte in Paramaribo voorzichtig over Qatar. Qatar zult u denken? Ja, want Suriname heeft de smaak van het succes te pakken en ziet plaatsing voor het WK als volgend doel. Weliswaar geen groot doel, maar wie niet droomt, die niet leeft.

In het weekblad Voetbal International tekent journalist Simon Zwartkruis deze week het volgende op uit de mond van bondscoach Dean Gorré: “Het lijkt mij prachtig als we volgend jaar een oefenwedstrijd kunnen spelen tegen Oranje.” Hoewel het een eenvoudig doch simpele quote is, geeft het aan hoe snel de ambities in Suriname zijn gegroeid.

Ik hoop van harte dat mensen van de KNVB dit verzoek hebben gelezen. Hoewel de bond waarschijnlijk het oefenprogramma in de aanloop naar Euro 2020 al bijna rond heeft, moet het een poging wagen om dit duel te spelen. Wij moeten namelijk niet vergeten dat Suriname een rol heeft gespeeld in Oranje.

De jongere generatie zwijmelt nog altijd weg bij de prachtige goals van Ruud Gullit en Patrick Kluivert, of de demarrages van Frank Rijkaard op het middenveld, maar de oudere generatie krijgt twinkelingen in de ogen bij het horen van deze naam: Humphrey Mijnals. Deze verdediger die vanuit Suriname naar Nederland kwam en in Utrecht speelde, werd wereldberoemd met zijn ‘bicycle kick” waarmee hij in het Olympisch Stadion te Amsterdam een goal wist te voorkomen.

KNVB, al zou het alleen maar als eerbetoon zijn aan de Surinaamse generatie in Oranje, maar probeer dit duel wanneer dan ook te laten spelen. Neem deze handreiking van Dean Gorré aan! Een oefenwedstrijd maakt je niet slechter, het laat zien dat men binnen de bond ook hart heeft voor wat in het verleden zoveel moois heeft gebracht.

Deel daarnaast ook de kennis en ontwikkeling, probeer van elkaar te leren en elkaar naar een hoger niveau te stuwen. Want hoe mooi zou het zijn, als onzer beide landen ooit het mondiale voetbal zouden domineren?

Ravish Sitaldin
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May