Villa Zapakara viert vandaag tweede lustrum
27 Nov 2019, 14:43
foto
Villa Zapakara bestaat vandaag tien jaar. Tot nu toe heeft het museum 100.000 bezoekers mogen verwelkomen. (Foto: Villa Zapakara)


Kindermuseum Villa Zapakara bestaat vandaag precies tien jaar. Het museum viert zijn verjaardag op deze dag met de bezoekende scholieren van de Koendersschool. Op zaterdag 30 november viert Villa Zapakara het feestelijk met het publiek. Sinds de opening op 27 november 2009 heeft Villa Zapakara meer dan 100.000 bezoekers mogen verwelkomen.  

Het museum is begonnen in 2009 met de tentoonstelling ‘Paleisgeheimen’, in 2011 is de tweede interactieve tentoonstelling van start gegaan, ‘Ster in de stad’ over het leven in de miljoenenstad Mumbai. In 2013 opende Villa Zapakara de deuren met ‘De Qi van China’ de energie die door alles en iedereen stroomt. De vierde interactieve tentoonstelling ‘MixMax Brasil’, die van start ging in 2016, ging over recyclen en upcyclen, en van niets iets maken.

Dakaya Lenz, inhoudelijk directeur van Villa Zapakara, vertelt dat ze trots is op deze mijlpaal. De Sranan Krakti tentoonstelling is de eerste tentoonstelling die Villa Zapakara zelf ontwikkeld heeft. Lenz geeft aan dat ze blij is dat Villa Zapakara op het gebied van kindvriendelijke kunst en cultuur educatie niet meer weg te denken is in onze samenleving. En dat ondanks de situatie in het land de scholen het nog steeds kunnen organiseren dat de kinderen komen. De rode draad van de Sranan Krakti tentoonstelling is het ontdekken van kracht, in jezelf, de natuur en onze cultuur. Met de tentoonstelling willen wij waardering voor het eigene stimuleren door eerst de bezoekers uit te dagen meer te ontdekken over (de rijkheid) van het eigene.

Tot 19.00 uur zijn er ieder heel uur tours in de Suriname tentoonstelling ‘Sranan Krakti’. Er zijn diverse activiteiten, optredens en een markt met originele Surinaamse producten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May