President en delegatie worden plechtig verwelkomd in China
27 Nov 2019, 06:58
foto
President Desi Bouterse en zijn delegatie zijn aangekomen in Beijing. Zij zijn verwelkomd door Qin Gang, viceminister van Buitenlandse Zaken. (Foto: NII)


President Desi Bouterse is op de  Beijing Capital International Airport gisteravond op plechtige wijze verwelkomd. Het staatshoofd werd begroet door Qin Gang, viceminister van Buitenlandse Zaken namens president Xi Jinping. Terwijl de delegatie naar de Diao Jutai State Guesthouse reed, wapperden de vlaggen van beide landen over de hele route, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Het Chinese toestel - dat Bouterse en zijn delegatie opgehaald had in Nairobi, Kenia - landde omstreeks 09.00 uur plaatselijke tijd. 

Het staatshoofd vertoeft in Volksrepubliek China op uitnodiging van de president Xi Jinping van de Volksrepubliek China. First Lady Ingrid Bouterse-Waldring werkt een apart programma af. Voorts maken, vanwege het in China af te werken programma, de ministers van Buitenlandse Zaken, Financiën, Justitie en Politie, Handel, Industrie en Toerisme alsmede Volksgezondheid deel uit van deze presidentiële delegatie.

Dit bezoek staat in het licht van de verdere verdieping en versterking van de bilaterale samenwerking tussen beide landen en tevens de consolidering van het strategisch partnerschap tussen de twee soevereine staten. Bouterse zal een bilateraal onderhoud hebben met Xi, andere hoogwaardigheidsbekleders en het bedrijfsleven.

De ondertekening van diverse overeenkomsten, gericht op de gebieden veiligheid, landbouw, handel en investering, technische – en economische ondersteuning en 'People-to-People' uitwisseling zullen tevens worden afgehandeld om zodoende verder inhoud te geven aan deze historische relatie van meer dan 160 jaren. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May