1e divisie clubs en SVB zoeken meer geld voor prijzenpot
26 Nov 2019, 15:29
foto


De 1e divisie clubs en het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) zijn in overleg met elkaar bezig naar meer geld te zoeken voor de prijzenpot van deze divisie. 10 van de 14 clubs uit deze divisie hebben een plan opgestuurd naar de SVB ter bestudering. Dit nadat tijdens een vergadering van 16 november, waarbij gesproken werd over het competitiereglement en de loting, geen overeenstemming was bereikt. Verwacht wordt dat de SVB van de week komt met een tegenvoorstel. 

Partijen waren afgelopen zaterdag in een gemoedelijke sfeer bijeen om over de prijzenpot te praten. De SVB had voorgesteld een bedrag van US$ 5.500 voor de kampioen van de 1e divisie. Volgens de clubs was dit bedrag niet in overeenstemming met de gepleegde investeringen. De SVB had gevraagd met een voorstel te komen. De clubs hebben dit intussen gedaan. In het voorstel zullen de clubs ook zwaar inkomen en wordt verwacht dat de SVB het verschil van ruim US$ 50.000 ophoest. De prijzenpot is dan ook vanaf de kampioen tot en met 7e plaats in de eerste divisie.

De clubs hebben aan de SVB gevraagd om eerst duidelijkheid te brengen in de prijzenpot en de randvoorwaarden scherp te stellen alvorens met de competitie aan te vangen. Enkele zijn dat de competitierooster strak dient te worden nageleefd en dat artikel 5 van het competitiereglement over het beperkt inzetten van jeugdspelers bij de hoofdmacht, wordt geschorst.  

Verder is voor de clubs belangrijk invulling te geven aan het rapport Joost de Wit van de UEFA over de start van de prof league per 1 oktober 2020. Dit betekent dat deze aanstaande 1e divisie competitie 2019-2020, reeds zoals is geadviseerd een preprof competitie zou moeten zijn. Volgens de loting zou de competitie op 27 november al van start moeten gaan.

Ala-D Media 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May