De Ster stuurt Bintang Baru terug met 3-1
09 May 2011, 12:30
De Ster, kampioen van Nickerie Voetbal Bond. (Foto: RSP)

De Ster, kampioen van de Nickerie Voetbal Bond (NVB), versloeg zondag de semi-kampioen van de Saramacca Sport Bond, Bintang Baru met 3-1. De wedstrijd begon een half uur later omdat de scheidsrechters van Coronie Sport Bond ontbraken. Na verificatie bleek dat Coronie niet op de hoogte was gesteld door de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Er werd toen afgestemd met Hedwig Vinkwolk van de scheidsrechterscommissie van de SVB, die groen licht gaf om scheidsrechters van NVB in te zetten voor de wedstrijd. Bintang Baru besloot de wedstrijd onder protest te spelen.

Reeds in de 4e minuut bracht de speler Henk Godliep de stand op 1-0 voor de Ster, nadat twee spelers van Bintang Baru de bal misten in het strafschopgebied.Revelino Blank (Bintang Baru) kreeg 4 minuten later de kans om de stand op gelijke hoogte te brengen, maar hij schoot meters hoog.

In de 32e minuut maakte Sergio Walther van De Ster hands in het strafschopgebied. De arbiter wees onverbiddelijk naar de witte stip en Aubry Landolf van Bintang Baru maakte geen fout en schoot hard in 1-1. Kort daarna bracht Richenel Balimoi, De Ster in de 35e minuut op 2-1.

Henk Godliep kreeg in de 62e minuut de kans om zijn 2e doelpunt te maken, maar de doelverdediger verwerkte de bal tot corner. Na deze aanval brak Godliep weer tussen de verdediging van Bintang Baru door en noteerde meteen zijn 2e doelpunt tevens de 3e voor De Ster. De wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor De Ster.

De trainer van Bintang Baru, Jeff Djosemito, gaf na de wedstrijd aan dat het verlies niet te wijten was aan de leiding van de wedstrijd, maar dat de spelers niet genoeg doelpunten hebben gemaakt, terwijl ze die kansen wel hebben geschapen. De arbiter heeft zijn best gedaan, maar in het vervolg moet de SVB wel zijn huiswerk beter doen.