Sportpaspoort voor betere prestaties internationaal voetbal
18 Nov 2019, 18:48
foto
Bondscoach Dean Gorré en Nigel Hasselbaink. De speler staat onder contract van de Israëlische club Hapoel Beër Sheva. (Foto: Diederik Samwel)


Om het spelniveau van voetbal en de prestaties van het nationaal team internationaal te verhogen, heeft de regering het eerste nationaal sportpaspoort verstrekt. Nigel Hasselbaink (28) maakte zijn debuut voor het Surinaamse voetbalelftal in de Nations League wedstrijd vrijdagavond tegen Dominica.

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat geruime tijd de behoefte bestaat om professionele voetballers met een andere nationaliteit uit te laten komen bij internationale wedstrijden voor het nationale elftal. Voorwaarde is dat ze van Surinaamse origine zijn. "De Surinaamse voetballer, het voetbalminnende publiek, maar bovenal het Surinaamse voetbal in zijn algemeenheid zal middels deze impulsen kunnen profiteren van een verbeterd internationaal voetbalklimaat en daarbij behorende resultaten."

Voorafgaand aan de verstrekking van het sportpaspoort zijn er consultaties gehouden met zowel nationale als internationale voetbalorganisaties en instituten. Dit op basis van de regels en procedures die gelden bij de overkoepelende organisatie en met de ondersteuning van de Surinaamse Voetbal Bond en zijn bondscoach Dean Gorre. 

"Deze voorziening en de daaruit voortvloeiende sportimpulsen zullen ongetwijfeld leiden tot een geprogrammeerde groei en verhoging van ons nationaal als internationaal spelniveau. Hierdoor zullen talent en potentie worden benut om het gewenste resultaat te bewerkstelligen," stelt het ministerie. 

Advertenties

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June