Verdachte: “Ik heb niets weggenomen, getuige liegt”
08 Nov, 04:45
foto


Jason K. wordt verweten dat hij SRD 18.000, euro 2.500, een wifibox en een powerbank uit een voertuig heeft weggenomen. Kantonrechter Maytrie Kuldipsingh heeft de benadeelde op de rechtszitting van donderdag gehoord. Jason K. zei dat hij niets heeft weggenomen en dat de getuige liegt. Volgens hem had de benadeelde helemaal geen geld in zijn voertuig en heeft hij het samen met de politie voor hem bezwaard.

De benadeelde, de getuige, verklaarde dat hij het voertuig met twee mannen die in zijn auto hadden ingebroken, zag wegrijden. Hij had geld van cliënten bij zich. Hij is monteur en moest onderdelen kopen voor zijn cliënten. Hij heeft al het geld zelf moeten terugbetalen. De getuige zei dat hij een achtervolging inzette, maar dat hij op gegeven moment het voertuig uit het oog verloor. Iets later zag hij het voertuig weer en zette hij weer de achtervolging in. De bestuurder verloor controle over het stuur en ramde tegen een schutting met het voertuig. Toen zag hij dat de verdachte het voertuig bestuurde. De politie werd ingeschakeld en hij werd afgevoerd.

De verdachte bleef erbij dat hij onschuldig is. Hij verklaarde dat hij een lekke autoband had, waardoor hij tegen de schutting aankwam. Jason K. werd agressief in de rechtszaal en wilde gelijk zijn verhaal doen. De magistraat legde hem uit dat het strafproces uit verschillende fasen bestaat en dat verdachtenverhoor op de rechtszitting van 19 december zal plaatsvinden. Toen de verdachte afgevoerd werd, riep hij: “Jullie zijn allemaal honden!”.