Nieuwe Charlesburg nog niet af van stroomonderbrekingen
04 Nov 2019, 20:50
foto


Voorlopig is de omgeving Nieuwe Charlesburgweg nog niet verlost van stroomonderbrekingen. In verband met herstelwerkzaamheden van de overheid aan de Nieuwe Charlesburgweg is het energiebedrijf gevraagd om het distributienetwerk te verplaatsen. Door deze werkzaamheden zijn er meerdere stroomuitschakelingen geweest waar ondernemers en omwonenden hun misnoegen hebben geuit over het ongerief.

De Energiebedrijven Suriname (EBS) zegt dat initieel het rehabilitatieproject was opgedeeld in drie fasen van enkele kilometers. In het drie fasen werkplan waren er drie uitschakelingen in het gebied gepland. Het energiebedrijf zegt in een persbericht dat de aannemer echter heeft besloten om in secties van 400 meter te werken. Het gevolg is dat de EBS vaker genoodzaakt is om de stroomvoorziening naar dit gebied gepland uit te schakelen zodat de herstelwerkzaamheden kunnen plaatsvinden. "Ook de schade die de aannemer bij graafwerkzaamheden heeft veroorzaakt, heeft geleid tot een groot aantal storingen in deze omgeving."

Het energiebedrijf zegt dat het de last die niet alleen huishoudens, maar ook ondernemers ondervinden door deze situatie begrijpt. Het vraagt om geduld tot de weg volledig is hersteld." Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden van de aannemer, zijn er meerdere uitschakelingen ingepland voor de komende tijd. Via de diverse radiostations worden de uitschakelingen volgens de EBS bekendgemaakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May