Ondernemers voelen zich geknecht door EBS
03 Nov 2019, 06:42
foto
Het energiebedrijf voert werkzaamheden uit aan de Nieuwe Charlesburg. De ondernemers ondervinden daar ernstig hinder aan.


Weken op rij levert EBS in de weekenden geen stroom aan grote delen van de stad waaronder Nieuw Charlesburg en omstreken. Bewoners en ondernemers klagen steen en been over het monopolistische energiebedrijf. Ze zitten of op de zaterdag of op de zondag urenlang verstoken van het stroomnet. Daar komt nu verandering in: ‘het wordt tijd dat EBS voor het gerecht gesleept wordt,’ aldus Kries Ganesh, eigenaar van bandenservice Ganesh aan de Mispellaan.

"Het is van de zotte. Dat dit nu elk weekend aan de hand is. Elke zaterdag is het raak. Geen stroom! Niet voor enkele minuten. Nee, uren is het weg,” zegt Ganesh. De klantenservice van het energiebedrijf weet te melden dat het gaat om een omgereden transformatorpaal. Maar opmerkelijk genoeg heeft EBS op vrijdag de mededeling de deur uitgedaan dat er op zondag 3 november wegens de werkzaamheden aan de Nieuwe Charlesburg van 8-16 uur geen elektriciteit geleverd kan worden. Volgens Ganesh is het wel heel opvallend dat juist vandaag op de zaterdag de stroom al weg is, door een omver gereden elektriciteitsmast ‘met welke informatie word je het riet in gestuurd eigenlijk?', aldus Ganesh.

"We kunnen hier niet mee verder zo. Elke zaterdag is het raak en zitten we verstoken van stroom. Een enorme omzetderving voor ons en voor vele andere bedrijven. EBS is een groot bedrijf en heeft rekening te houden met ondernemend Suriname. Ermee wegkomen met mededelingen van geen stroomlevering, is niet meer van deze tijd. Er zal compensatie moeten komen voor de inkomstenderving! Dit kan niet meer zo doorgaan. De maat is nu vol. Het wordt tijd dat EBS voor het gerecht gesleept wordt’, uit een geagiteerde Ganesh zich.

Een opzichter van EBS ter plaatse is drukdoende met zijn mannen een elektriciteitsmast te herstellen. ‘Het duurt nog ongeveer 1,5 uur voordat het stroomnet is ingeschakeld. Ik verwijs u naar de klantenservice 175 voor alle informatie die u wenst omtrent de storing etc. Ik heb nu geen tijd, ik ben aan het werk!”

Ook een grote Chinese supermarkt aan de Nieuwe Charlesburg is alles een beetje beu. De tolk vertaalt: "Eerst de bouwwerkzaamheden aan de weg die geen klanten opleveren. Nu keer op keer stroom weg. Het lijkt niet op te houden."

Ook ondernemer Anil van winkeltje Adish aan de Mangolaan haalt zijn schouders op. "Vreselijk voor mijn klanten en mijn gokapparaten. Die werken dan niet. Moet snel iets gebeuren." Voor resort Kekemba aan de Mangolaan is het ook een ellende. "We zitten vaak met gasten. Hoe leg je hen dat steeds uit. Is schering en inslag de laatste tijd," aldus eigenaar John de Lange.

Dan zijn er nog de bewoners. De 13-jarige Dewie kan het niet meer verdragen. "Ik ben laaiend op die stomme EBS. Elk weekend zit ik hier zonder stroom. Geen airco, geen internet. In welk tijdperk leven we?"

Het bedrijfje prymydecakes aan de Mispellaan zit ook met handen in het haar. Myra legt uit. " We kunnen onze bestelde cakes niet op tijd afmaken. De mixers doen het niet en we willen altijd vers leveren. Steeds lopen we in het weekend hiertegen aan. Is de schuld van EBS."

Arjen Stikvoort
Advertenties