LVV wil agrarische producten via Frans-Guyana exporteren
03 Nov 2019, 20:48
foto
Minister Rabin Parmessar van LVV in gesprek met de Franse ambassadeur, Antoine Joly. (Foto: LVV/NII)


Tijdens een onderhoud met de Franse ambassadeur, Antoine Joly, heeft minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) exportmogelijkheden van Suriname naar Europa besproken. De minister wil de banden met dit land verder verstevigen op het gebied van de agrarisch sector. Frans-Guyana is een duurzame poort naar Europa. De producten kunnen via het  buurland Frans-Guyana geëxporteerd worden naar Europa. 

De ambassadeur heeft dit gesprek verwelkomd en heeft van de gelegenheid gebruikt gemaakt om enkele documenten te overhandigen aan de bewindsman, zegt LVV in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut. De documenten bevatten de exportregels van goederen die wel en of niet mogen worden geëxporteerd. Tijdens het onderhoud dat vrijdag  op het ministerie plaatsvond, waren ook enkele stafleden van LVV aanwezig.

De ambassadeur heeft de minister uitgenodigd om op korte termijn een oriëntatiebezoek te brengen aan het land en gesprekken te voeren met de diensten aldaar om na te gaan wat de voorwaarden zijn om te kunnen exporteren naar Frans-Guyana en eventueel ook naar Martinique en Antiqua.  

Minister Parmessar zegt met deze nieuwe mogelijkheid, de agrarische sector nog eens te willen bewijzen dat de regering menens is om haar volledig te ondersteunen. De sector moet actiever betrokken worden en alle kansen benutten die haar kunnen doen bloeien. “Ik zal de sector te allen tijden betrekken en meenemen, omdat ik mij verantwoordelijk voel”, zegt de bewindsman. 


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May