Organisatie tevreden met deelname Pride Walk
28 Oct 2019, 16:47
foto
Mitchel Sewkaransing, voorzitter van het platform voor Lesbians, Gays, Bisexuals and Transexuals.


De Pride Month is zaterdag afgesloten met de Pride Walk en een groot feest. Honderden personen hebben meegedaan aan de loop. De organisatie is zeer tevreden. “Dat zegt mij dat meer mensen zichzelf gaan accepteren en dat de samenleving de LGBT-gemeenschap snapt,” merkt Mitchel Sewkaransing op. Hij is voorzitter van het platform voor Lesbians, Gays, Bisexuals and Transexuals.

De Pride Month, de hele maand oktober, is bedoeld om het bewustzijn over de LGBT-gemeenschap te vergroten. “Maar het is ook om de LGBT te wijzen dat ‘zo zijn’ gewoon totaal normaal is,” vult Sewkaransing aan. Het platform is in 2011 opgericht na uitspraken van toen BEP-parlementariër Ronny Asabina. Hij stelde dat “homofilie een ziekte is die met wortel en tak uitgeroeid moet worden.” Ondertussen is de derde Pride Month achter de rug. De groep is begonnen met een dag, dat werd een week en nu is het een hele maand van activiteiten. 

“De loop is ere eigenlijk ook om de parlementariërs te wijzen dat de samenleving er ready voor is,” geeft Sewkaransing aan. “Hoe groter de groep, hoe duidelijker het wordt dat de samenleving ready is voor gelijke rechten. Elk jaar neemt het aantal deelnemers toe. Men support ons, vandaar dat men komt meedoen.” Bedrijven en politieke partijen, PALU en VHP, hebben de hele maand de regenboog vlag bij hun gebouwen laten wapperen. Er is is ook een vlag aangeboden aan De Nationale Assemblee. 

“Neem je tijd,” zegt Sewkaransing aan de mensen die ‘nog in de kast’ zitten. “Jij kent jouw omgeving het best. Jij weet het best hoe je vrienden, je ouders, je familie in elkaar zitten. Ga niet gehaast uit de kast, neem gewoon je tijd. Kijk wanneer jij ready bent, kijk wanneer je omgeving er ready voor is.” 

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May