Sportveld in Hoogvliet vernoemd naar Dean Gorré
26 Oct 2019, 16:42
foto
Ramon Ramsodith en Dean Gorré bij het voetbalveld in Hoogvliet.


Een mini-voetbalveld, speelveld met speeltoestellen in Hoogvliet/Rotterdam is vernoemd naar Dean Gorré. Hij is ook onderscheiden met het Rotterdamse 4 Leeuwenspeld. Gorré is afkomstig uit Hoogvliet. Dit initiatief komt van de stichting Satya Dharma. De ceremoniële handelingen vonden zaterdag plaats, aan de vooravond van Divali.  

Dit voorstel van Satya Dharma is recent goedgekeurd door de gemeente na een intensieve lobby van politici Ramon Ramsodit en gewezen Tweede Kamerlid Harry van Bommel. Na het behalen van zijn trainerspapieren coachte Gorré diverse teams. In 2015 was Gorré coach van het Surinaamse Nationale elftal. In juli 2018 tekende hij een tweejarig contract als bondscoach van Suriname.

De onthulling is verricht door Gorré. Ramsodit die Dean Gorré toesprak heeft tijdens zijn toespraak aangegeven dat Gorré  een bijzondere vrijwilliger van Hoogvliet is geweest en zich op een uitzonderlijke wijze heeft ingezet voor de Hoogvlietse gemeenschap. “U bent een rolmodel voor onze gemeenschap en bent een vooraanstaand Hoogvlieter met een groot sociaal, cultureel en sportief hart voor Hoogvliet en Suriname. Als dank voor uw inzet voor Hoogvliet én Suriname ontvangt u de  Rotterdamse 4 Leeuwenspeld”.

Ram Rambaratsingh van Satya Dharma zegt dat het initiatief van Ramsodit bijzonder te waarderen is en stelt voor dat er ook een mini voetbalveld in Amsterdam vernoemd moet worden naar Clarence Seedorf. “We kunnen in Hoogvliet geen Clarence Seedorf-plein vernoemen anders had Ramsodit dat ook geregeld,” merkt Rambaratsingh lachend op. 

Gorré is ontroerd en bedankte Satya Dharma voor deze waardering. “Door deze waardering zal ik nu vaker naar Hoogvliet moeten komen om samen met de Hoogvlieters te sporten op het “Dean Gorré-plein”. 

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May