Kantonrechter wijst verzoek raadsman in doodslagzaak af
25 Oct 2019, 09:33
foto


Raymond J. wordt verweten dat hij op 23 december 2018 zich schuldig heeft gemaakt aan doodslag.  Aan de Brownsweg had hij het slachtoffer, Sebastino Weewee, een steekverwonding in zijn navel toegebracht. Dit werd het slachtoffer fataal. Advocaat Harold Belfor deed op de rechtszitting van donderdag tegenover kantonrechter Lygia Ravenberg het verzoek om de voorlopige hechtenis van deze verdachte op te willen schorten. De magistraat wees het verzoek af. 

De rechter voerde aan dat de ernstige bezwaren nog overeind staan in deze zaak. Ze noemde het feit zeer ernstig, terwijl de advocaat aanvoerde dat er twijfels in deze zaak zijn. Op dezelfde dag verscheen de verdachte op het politiestation en gaf aan dat hij kort van tevoren een ander met een mes had gestoken in de buikstreek. Hij verklaarde dat hij een vete met het slachtoffer had en dat de man hem niet met rust wilde laten. Het mes had hij na het feit weggegooid. 

Raymond J. heeft verklaard dat hij uit zelfverdediging heeft gehandeld. Het mes behoorde volgens hem toe aan het slachtoffer. Hij kwam te vallen, daarna nam de verdachte het mes van hem af en stak hem ermee. Volgens de verdachte had hij een broek van het slachtoffer. Het slachtoffer wilde zijn broek gelijk terug en begon uit te schelden. Bij de politie had hij verschillende verklaringen afgelegd over het mes. Hij zou dat mes op straat zien liggen, hij had gewoon een mes bij zich, hij zag plots een mes liggen en pakte dat. 

Officier van justitie, Claudia Bruining, heeft in deze zaak reeds eerder een celstraf van tien jaar onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, tegen de verdachte geëist. Op 14 november zal de magistraat vonnis vellen in deze strafzaak. 

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May