Dwarka: C-47 verzet zich tegen wijziging wet Staatsschuld
25 Oct 2019, 00:37
foto
Dayanand Dwarka, bestuurslid van C-47.


De vakcentrale C-47 zal zich met al haar ten dienste staande middelen verzetten tegen de wijziging van de Wet op de Staatsschuld. In Ravaksur-verband is er een bijeenkomst hierover gehouden met verschillende vakcentrales. Ook met het bestuur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven is er een onderhoud over deze kwestie geweest. Bestuurslid van C-47, Dayanand Dwarka zegt aan Starnieuws dat door het funeste financieel beleid dat in de periode 1996-2000 is gevoerd, de koers enorm was ontwaard. De hele samenleving heeft de klappen ervan gevoeld. Werknemers zijn behoorlijk verarmd in die periode. 

Om te voorkomen dat regeringen door hun beleid zorgen voor daling van de waarde van de Surinaamse munt, is er strijd geleverd in die periode. De vakbeweging, het bedrijfsleven, maatschappelijke groeperingen en politieke partijen zijn de straat opgegaan. Er is in 2002 een wet aangenomen waarbij de minister van Financiën de bak in gaat als de wet wordt overtreden. Dwarka merkt op dat er lening op lening wordt genomen. En nu wil de coalitie de strafbepaling schrappen uit de wet en de regering alle ruimte geven om nog meer leningen aan te gaan. 

"Wij hebben pijnlijke lessen geleerd en willen dat die periode nooit meer terugkomt. De strafbepaling in de wet is gekomen door de strijd die er gevoerd is. Wij zullen niet toestaan dat de bepaling wordt geschrapt," benadrukt de vakbondsleider. Hij merkt op dat elke keer wanneer bepaalde zaken in de wet de regering niet zinnen, de wet gewoon opzij wordt gezet door een andere. Dit is ook gebeurd met de terugroepwet en met de amnestiewet. Nu wil de coalitie de Wet op de Staatsschuld ook om zeep helpen. Daartegen gaan wij ons verzetten," voert Dwarka aan. 

C-47 komt met haar lidbonden dinsdag in een spoedvergadering bijeen. Dan zal met de aangesloten bonden de situatie worden besproken en bepaald worden welke acties er ondernomen zullen worden. "Onder geen beding zal worden toegestaan dat de situatie zich herhaalt," benadrukt de vakbondsleider. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May