Pleidooi voor strafvermindering heet water gietende cliënt 
22 Oct 2019, 18:57
foto


Advocaat Maureen Nibte heeft in haar pleidooi op de rechtszitting van maandag strafvermindering gevraagd voor haar cliënt Stephany H. Ze wordt zware mishandeling verweten. De benadeelde liep zware brandwonden op. De verdachte had op 20 maart 2019 heet water uit een ketel op haar vriend gegoten. Dit gebeurde volgens haar na een woordenwisseling. In deze zaak heeft officier van justitie, Shanta Mahadew, een celstraf van vier jaar geëist tegen de verdachte.  

De advocaat voerde aan dat de verdachte en het slachtoffer een liefdesrelatie met elkaar hadden. Ze hadden steeds ruzie en ze werd mishandeld. Beide partijen gingen elkaar wantrouwen. Op die bewuste zag Stephany H. in de mobiele telefoon van haar vriend liefdesberichten van een ander. Zo ontstond er weer een woordenwisseling die uitmondde in een ruzie. In een opwelling goot ze het heet water over hem, terwijl hij op bed lag. 

Nibte voerde aan dat haar cliënt geenszins de bedoeling had om het heet water op haar vriend te gooien. Het water had ze gekookt om een pedicure behandeling voor haarzelf te doen. Bovendien hadden ze slechts een ruimte in de woning en deed ze het altijd daar. De advocaat merkte op dat de verdachte een goede proceshouding heeft gehad, voor het eerst in aanraking is gekomen met de politie en dat het slachtoffer zo goed als volledig hersteld is van zijn verwondingen. Op 18 november zal deze zaak verder behandeld worden. 

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May