Suriname in internationale spotlights met Cicad-conferentie
04 May 2011, 23:00
foto
Cicad-voorzitter Chandrika Santokhi.


Suriname staat met de organisatie van de 49-ste conferentie van de Inter-Amerikaanse drugsbestrijdingsorganisatie, Cicad, in de internationale spotlights. Voor de Cicad-voorzitter Chandrika Santokhi is de conferentie heel speciaal, alleen al omdat het hier wordt gehouden en belangrijke besluiten genomen zullen worden. Suriname krijgt zo ook meer bekendheid. Op de conferentie zijn naast de vertegenwoordigers uit 24 lidlanden met in totaal 60 delegaties, ook aanwezig ambassadeurs uit verschillende landen, anti-drugorganisaties uit Europa, de Caricom en andere werelddelen.

Assistent secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), Albert Ramdin, zegt aan Starnieuws dat deze conferentie een geweldige internationale impact zal hebben. “We streven allemaal hetzelfde doel na en moeten in staat zijn een goed programma op te zetten. Hij noemt het een belangrijk gegeven dat de lidlanden van de OAS goed participeren.

De Amerikaanse ambassadeur John Nay zegt dat alle landen die op de conferentie aanwezig zijn, op hun eigen manier te maken hebben met drugs en druggerelateerde problemen. “Elk land heeft daarom eigen redenen en issues op deze conferentie”, zegt Nay aan Starnieuws. “Wij hebben in de Verenigde Staten van Amerika ook een enorm drugsprobleem en verkeren net als alle landen in een gevaarlijke omgeving. Ik denk dat het voor Suriname een eer is de conferentie te mogen organiseren en ik hoop dat het een groot succes wordt”, zegt Nay. Hij verwacht dat de conferentie zal resulteren in een nog sterkere Cicad-organisatie. Nay zegt dat Santokhi een belangrijke en hardwerkende voorzitter is van de Cicad.
Advertenties

Friday 12 August
Thursday 11 August
Wednesday 10 August