President: VHP bezig met stemmingmakkerij
18 Oct, 16:27
foto
President Desi Bouterse in gesprek met Clifton Limburg tijdens Bakana Tori op staatsradio SRS.
(Foto: Kabinet van de President)


President Desi Bouterse vindt net als minister Gillmore Hoefdraad dat de VHP stemming aan het maken is door de procureur-generaal om een onderzoek te vragen naar het overschrijden van het obligoplafond. Bouterse zegt in gesprek met Clifton Limburg op Bakana Tori dat de VHP bezig is met een politieke stunt. Het is volgens de president een loze aanval. 

De president merkt op dat al een tijdje duidelijk is dat de Wet op de Staatsschuld voor meerdere uitleg vatbaar is. Deze kwestie is al maanden geleden besproken binnen de regeringstop. Er komt een wijziging van de wet waardoor er duidelijkheid is. De interpretatie die de regering eraan geeft, is volgens Bouterse de juiste. Hij vindt wel dat het nodig is om de wet aan te passen waardoor er geen oneigenlijke discussies plaatsvinden. Er is volgens hem niks aan de hand. Het leningenplafond is niet overschreden. 

Bouterse geeft aan dat de leningen niet zomaar worden genomen. Er worden volgens hem concrete projecten uitgevoerd. Het gaat om ontsluiting van het land, het bouwen van scholen, studentenonderkomen, voor economische activiteit. De leningen zijn nodig om zaken van de grond te krijgen, legt de president uit. Er wordt ervoor gezorgd dat de wet niet wordt overschreden. 

De brief van de VHP naar de procureur-generaal vindt plaats op een moment waar minister Hoefdraad juist belangrijke besprekingen voert met financiële instellingen. De minister voert gesprekken over een lening. De president blijft erbij dat er spijkers op laag water wordt gezocht door de VHP. "Er is geen man over boord," stelt de president. Er komt duidelijkheid over de wet. 
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February