Hoefdraad: VHP is met afleidingsmanoeuvre bezig
17 Oct, 14:31
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën ziet de stap van de VHP om de procureur-generaal te vragen een onderzoek te doen tegen hem als een afleidingsmanoeuvre. "We gaan richting de verkiezingen". Deze reactie heeft de bewindsman op zijn Facebookpagina geplaatst. Hij is in Washington waar hij de jaarvergadering bijwoont van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank. Hoefdraad krijgt geen slapeloze nacht van de actie die VHP heeft ondernomen. 

"Ik verzeker u dat er absoluut niks mis is met het vraagstuk leningenplafond," benadrukt Hoefdraad. Er is conform de wet gehandeld. De minister meent dat de huidige wet mensen de ruimte geeft om ministers aan te klagen. Hij wijst er op dat eerder op basis van dezelfde wet ook problemen ontstonden rond zijn voorgangers Humphrey Hildenberg en Wonnie Boedhoe. 

De minister zegt dat de wet grondig dient worden aangepast. Hij wil op korte termijn in overleg treden hierover met De Nationale Assemblee. Dan is de wet voor iedereen duidelijk en hoeft niet elke grappenmaker richting procureur-generaal te gaan om aan te geven dat de wet is overtreden. De minister maakt zich geen zorgen over de gang van de VHP naar het Openbaar Ministerie. 

Ook NDP-fractieleider Amzad Abdoel zegt aan Starnieuws de VHP bezig is met laag bij de grondse aanvallen. Hiermee wordt ook de integriteit van het Bureau voor de Staatsschuld te grabbel gegooid, maar geven ook aan hoe gevaarlijk een eigen interpretatie geven aan delen van de wet, kan zijn. "Maar er komt wel een gepast antwoord", stelt hij in het vooruitzicht. "Ik vind het als parlementariër meer dan ooit van belang dat het verschil in interpretatie weggewerkt wordt. Ik zal er persoonlijk werk van maken dat uiteindelijk de VHP-fractie leest en begrijpt wat er daadwerkelijk in de wet staat. Deze oneigenlijke discussie moet een keer worden beëindigd. Als dat middels een initiatiefwet moet gebeuren, mag zij dat volgaarne tegemoet zien," laat Abdoel optekenen.