Bondscoach Gorré blijft geloven in spelers ondanks verlies
15 Oct, 20:27
foto
Bondscoach Dean Gorré (midden) met zijn collega van St. Vincent & the Grenadines (links) tijdens een persconferentie maandagavond.


Ondanks het slechte resultaat maandag tegen St. Vincent & the Grenadines (1-0) blijft bondscoach Dean Gorré geloven in zijn spelers. Vooral het middenveld heeft volgens hem ondermaats gepresteerd, wat uiteindelijk Suriname de das heeft omgedaan. De bondscoach gelooft dat de druk ook parten heeft gespeeld waardoor de jongens niet in hun doen waren. De kans voor Gold Cup kwalificatie zit volgens hem nog in.

Vooral in het middenveld werd slordig omgegaan met het spel. De simpele passes kwamen maar niet. De meeste ballen kwamen van de linies die nogal actief waren, meent Gorré. Alleen bleven de doelpunten uit. Het doelpunt van de tegenstander leek voor hem onrechtmatig omdat de bal ver is genomen van waar de overtreding is gemaakt. Ook bleef de verdediging van Suriname door de snelle spelhervatting staan waardoor de kans voor St. Vincent schoon was. 

Dit heeft volgens de bondscoach ook te maken met wat ervaring want in een zuiver geval zou volgens hem een speler gelijk na de overtreding voor de bal moeten staan waardoor het spel niet snel hervat kon worden. 
Wat volgens Gorré nu rest is om de motivatie weer hoog te krijgen in het team. De technische staf zal nauwgezet hieraan werken. "We moeten de twee resterende wedstrijden zien te winnen en zien wat de rest van de landen doet," stelde hij.

De coach van St. Vincent & the Grenadines aast ook om poulekampioen te worden. De Guyanese oefenmeester bij St. Vincent, Kendale Mercury, zegt dat hij voor een gelijkspel (0-0) ging. Hij wist wel dat het niet makkelijk zou gaan en dat Suriname met fysiek spel wel te verslaan is. Hij is erg blij met de winstpartij. De overige twee wedstrijden tegen Nicaragua en Dominica ziet hij hoopvol tegemoet. De coach blijft niet stil bij de 8 punten die zijn land nu heeft en zal hij de komende wedstrijden met een nul punten optie ingaan. De eenheid in het team maakt dat hij nu succes boekt. 

Cornelius Stewart, de captain bij St Vincent die met drie doelpunten uit de twee wedstrijden Suriname heeft geveld, zei na de wedstrijd dat dit voor hem als een finalewedstrijd aanvoelde. Hij is erg optimistisch over het team. De captain van Suriname, Claidel Kohinor, zegt dat hij er alles aan zal doen om de motivatie bij de jongens weer erin te krijgen.

Ala-D Media 
Advertenties

Sunday 24 May
Saturday 23 May