Alice Amafo: Afrekenen met 70 jaar falend leiderschap
13 Oct, 04:41
foto
De voorzitter van Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD), Alice Amafo, spreekt haar achterban toe. Zaterdagavond is het partijgebouw in gebruik genomen. (Foto's: René Gompers)


Alice Amafo, voorzitter van Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD), vraagt de kiezers om af te rekenen met zeventig jaar falend leiderschap. De sleutel om de vicieuze cirkel te doorbreken en nieuwe leiders te kiezen, ligt bij het volk op 25 mei 2020. De VVD - de Fajalobi Beweging - stelt Suriname op de eerste plaats. Zaterdagavond is het partijcentrum te Menkendam 79 in Pontbuiten, in gebruik genomen. 

Het VVD-huis staat open voor alle Surinamers, benadrukte Amafo. Met de opening van het volkshuis, is de partij in de volgende fase het het strategische plan naar de verkiezingen beland. De partij wil dat er verandering komt in het land.  "Wij zijn geen oppositie- of coalitiepartij. Wij zijn een volkspartij," stelde de partijleider. Zij merkte op dat er met niemand vijandschap is en anderen zullen ook niet worden uitgescholden "want dat brengt moesje niet naar Parijs. Het zet geen zoden aan de dijk". 

De volkspartij is voor en door het volk, waarbij de Surinamer centraal staat. Het fundament van de partij is de Fajalobi Beweging. De fajalobi staat voor liefde voor land en volk. De Surinaamse vlag is het bindmiddel. Beslissingen moeten in het belang van het land worden genomen, voerde Amafo aan. Het uiteindelijke doel van de partij is om het land te verheffen. Alle kleuren van de Surinaamse vlag zijn terug te vinden in de fajalobi, stelde de politica. 


Alice Amafo, voorzitter van VVD, knipt het lint van het partijgebouw te Menkendam. 

Amafo haalde aan dat de afgelopen zeventig jaren steeds dezelfde leiders, om de beurt het land hebben geregeerd. Het land is in een neerwaartse spiraal beland. In 1863 is de slavernij afgeschaft, maar "vandaag de dag leven Surinamers nog als slaven in eigen land". De mensen gaan gebukt onder armoede en ellende terwijl er geweldige cijfers geproduceerd worden om aan te tonen hoe goed het gaat met het land. Amafo voert aan dat de portemonnee van de gewone Surinamer als maatstaf gebruikt dient te worden om te zien hoe het gaat. Zij heeft het geloof van het mosterdzaadje dat zal uitgroeien tot een grote boom. Door samen te werken kunnen bergen verzet worden. De bergen van armoede, ellende en hopeloosheid. Het is tijd voor een nieuwe politieke orde, met Suriname als nummer 1.