BvL en ALS houden zaterdag protestvergadering
04 Oct 2019, 04:41
foto
Reshma Mangre, voorzitter van de BvL en ALS. (Foto: René Gompers)


“Het lijkt alsof de minister zich niet druk maakt over de onrust in het onderwijs", zegt Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL). Vrijdag gaan de leraren zich weer verzamelen in theater Unique. “Op zaterdag, World Teacher Day, hebben wij  een protestvergadering waar wij enkele zaken gaan onthullen", kondigt de bondsvoorzitter aan in gesprek met Starnieuws.  

Leraren van de middelbare scholen werken sinds het begin van het nieuwe schooljaar niet. Ze protesteren tegen het besluit van Onderwijsminister Lillian Ferrier om in plaats van nieuwe directeuren te benoemen op het Lyceum 1, Lyceum 2 en Havo 2, managementteams in te zetten. Elk team zal bestaan uit een voordracht van het ministerie, en twee onderdirecteuren van de respectieve scholen. Na een jaar zal beslist worden wie de directeur wordt. Het lerarenkorps weigert hieraan mee te werken; de leiding moet uit eigen gelederen komen.  

“De drie vrouwen die het lerarenkorps heeft voorgedragen voldoen helemaal,” benadrukt Mangre. “Ze zijn gekwalificeerd, hebben de nodige ervaring. Ze hebben ook vaker de scholen gedraaid bij afwezigheid van de directeuren. De minister zegt dat ze niet voldoen aan bepaalde voorwaarden. Maar dat klopt niet omdat de mensen die zij wil, ook niet voldoen aan diezelfde voorwaarden. Wat we nu zien gebeuren is dat het gewoon ‘friends and families’ zijn die worden geaccommodeerd.”  

De protestvergadering op zaterdag is bedoeld voor de leden van de BvL én de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS). Op agenda staan onder andere de nieuwe trend van managementteams op scholen, het mutatiebeleid en de nog uit te betalen TWK. “Er zijn veel problemen binnen het onderwijs die maar niet opgelost worden,” geeft Mangre aan. “Ik ga ook dingen uit de doeken doen zodat het publiek op de hoogte is van wat er werkelijk speelt.”  

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May