Alternatief 2020 strijdt tegen fundamenteel onrecht
02 Oct 2019, 06:56
foto
Voorzitter van Alternatief 2020, Steven Reyme, presenteert de partijvisie tijdens een bijeenkomst. Deze werd maandagavond gehouden in Lalla Rookh-centrum.


Alternatief 2020 (A20) heeft maandagavond haar eerste bijeenkomst gehouden als politieke partij. De partij  heeft haar visie gepresenteerd. A20 stelt dat het herstel van de economie cruciaal is en is zij van mening dat deze moet worden gediversifieerd door te investeren in de verschillende sectoren, zoals landbouw- en veeteelt en het midden- en klein bedrijf, om zodoende de productie te stimuleren. 

De uitgangspunten van de partij zijn aan het publiek voorgehouden. Deze zijn:
1. het strijden tegen fundamenteel onrecht;
2. dienstbaar leiderschap;
3. Suriname eerst!

A20 zal volgens voorzitter Steven Reyme haar focus stellen op vijf belangrijke gebieden, waaronder good governance (de wijze waarop het land wordt bestuurd), onderwijs, economie, veiligheid en gezondheid. De instituten zullen ook moeten worden versterkt, om zodoende op adequate wijze uitvoering te geven aan het beleid. Het is van groot belang dat de controle mechanismen goed moeten functioneren om de checks and balances te waarborgen bij het overheidshandelen. 

‘’Wij moeten niet langer aan de kantlijn staan en moeten een dienstbare samenleving worden die zich niet afvraagt wat Suriname voor ons kan doen, maar wat wij voor ons land kunnen betekenen,’’ stelt Reyme. Binnenkort zal de proclamatie van de partij plaatsvinden waarbij de visie nader met de samenleving wordt gedeeld. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May