Werking Perceelsidentificatie opgeschort
30 Sep 2019, 12:17
foto
President Desi Bouterse heeft aangegeven dat de werking van de Perceelsidentificatie is opgeschort. (Foto:Raoul Lith)


De regering heeft de werking van de Perceelsidentificatie (S.B. 2016 no. 129) opgeschort tot 1 augustus 2020. Dit is volgens president Desi Bouterse gedaan naar aanleiding van klachten uit de gemeenschap en De Nationale Assemblee. Het staatshoofd is in het parlement bezig met de jaarrede voor het dienstjaar 2020.

Hij heeft gezegd dat met ruimtelijke ordening wordt beoogd gebieden planmatig in te richten. Van essentieel belang hierbij is institutionele versterking. Het is noodzakelijk om urbane centra meer landinwaarts te ontwikkelingen met het oog op de toenemende negatieve effecten van zeespiegelstijging vooral aan de kust.

President Bouterse gaf aan dat het beleid voor de ruimtelijke ordening voor 2020 zich vooral zal concentreren op de uitvoering van de wetgeving die "thans in afrondende fase is." Hij heeft aangekondigd dat door aanpassing van de L-decreten het grondbeleid zodanig zal worden gewijzigd dat de procedures rond grondhuur sterk zullen worden vereenvoudigd. Het is in dit kader dat ook de werking van de Perceelsidentificatie is opgeschort.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May