Misiekaba overlegt met bewoners Hannaslust over leefbaarheid
30 Sep 2019, 10:30
foto
Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (rechts) in overleg met bewoners van appartementen te Hannaslust. Hij luistert naar de klachten van de mensen.


De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, André Misiekaba, heeft zondag een vergadering gehouden met de bewoners van de appartementen van het project Hannaslust. De mensen wonen langer dan één jaar in deze appartementen en voor de minister was het tijd voor een evaluatiemoment. Vanaf zijn aantreden als minister, heeft Misiekaba een aantal brieven ontvangen van bewoners die geklaagd hebben over geluidsoverlast, last van kinderen, ruzies onderling, maar ook bouwtechnische zaken van de appartementen. "Ik heb toen het besluit genomen om met de mensen te vergaderen om te kijken waar de schoen wringt," geeft de bewindsman aan.

Het gaat in totaal om 72 huishoudens. Tijdens de vergadering kregen de bewoners de kans om alle vragen waarmee ze zaten te stellen aan de minister. "Om eerlijk te zijn ben ik heel blij dat ik ben gekomen, omdat ik toch wel een paar dingen heb gehoord die te maken hebben met technisch bouwkundige zaken die heel nijpend zijn en opgelost moeten worden," zegt de minister.De zaken die te maken hebben met asociaal gedrag en leefbaarheid, zijn overgedragen aan de sociaal maatschappelijk dienst van het ministerie die ook ter plekke was. De bewoners zullen dan samen met de dienst aan oplossingen werken.

Aan het begin van de avond was het duidelijk dat de mensen niet meer willen wonen in de appartementen, maar in aanmerking willen komen voor een huurkoop woningen. "Ik begrijp de mensen. De appartementen waren bedoeld als doorgangshuizen, echter, is het zo dat je huizen moet hebben om de mensen over te plaatsen. De overheid is nog niet zover, maar er zijn plannen om meer huizen te bouwen en we gaan kijken in hoeverre we deze mensen kunnen accommoderen," legt de minister zijn gehoor uit.

Een andere optie is om na te gaan of er vrije gronden zijn in de buurt om mensen die zelf willen bouwen, in aanmerking te laten komen van een stuk grond. De minister heeft de bewoners beloofd om al deze zaken mee te nemen en voor te leggen aan de president. "Ik heb me gecommitteerd om de zaak op te pakken en het tot een goed eind te brengen," zegt Misiekaba.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May