Rusland: Regering bezig met US$ 500 miljoen lening
29 Sep, 00:00
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland onthult dat de regering momenteel bezig is een lening van US$ 500 miljoen te nemen via Oppenheimer. De groene partij viert haar 73-jarig bestaan.


De regering is op dit moment bezig een grote lening te nemen. De regering is van plan US$ 500 miljoen te lenen bij Oppenheimer, waar eerder US$ 550 miljoen is geleend. De Afobakadam zal als onderpand worden gebruikt voor de lening. Deze onthulling heeft de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, zaterdagavond gedaan tijdens een drukbezochte vergadering in Grun Dyari. Het startsein is gegeven voor de verkiezingscampagne, terwijl ook het 73-jarig bestaan van de groene partij wordt gevierd. Rusland doet een beroep op president Desi Bouterse om acht maanden vóór de verkiezing het land dit niet aan te doen. 

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën om een reactie gevraagd over de mededeling van de NPS-topman, zegt aan Starnieuws dat de regering continue bezig met financieringsopties. "Wanneer die duidelijk zijn, komen we in alle transparantie naar buiten," is de eerste reactie van de bewindsman die hier nu niet verder op wil ingaan. Rusland merkt op dat alleen aan rente aan Oppenheimer US$ 100 miljoen per jaar moet worden betaald voor deze lening. Dit komt neer op meer dan SRD 800 miljoen aan rente alleen. Hij voert aan dat met dit geld veel gedaan kan worden om de noden van het volk te verlichten. 


De Nationale Partij Suriname heeft een drukbezochte vergadering gehouden zaterdagavond in Grun Dyari.  

Rusland stelt dat de lening onacceptabel is. Hij voorspelt dat de US$ 500 miljoen die de regering wil lenen, nog vóór de verkiezingen opgemaakt zal worden, niemand zal weten waar het geld is gebleven. Er worden volgens hem "lening op lening op lening op lening" genomen. Hij roept de president op om dit pad te verlaten. "Stort het volk niet in een groter avontuur dan waarin we al zijn". Rusland merkt op dat de komende maanden de laatste zijn voor Bouterse als president. De NPS-voorman doet een beroep op de president om het niet zwaarder te maken voor het volk. Het is volgens Rusland de tijd voor Bouterse om te gaan. 


Thursday 02 April
Wednesday 01 April
Tuesday 31 March