Messi wint zesde Men's Player of the Year award
23 Sep 2019, 22:44
foto
Lionel Messi heeft de prijs voor de zesde keer gewonnen. Voor Megan Rapinoe was het de eerste keer. (Foto: AFP)


Lionel Messi (Argentinië) heeft de Men's Player of the Year award gewonnen tijdens de jaarlijkse Best Fifa Football Awards. Bij de vrouwen is de Amerikaanse Megan Rapinoe uitgeroepen tot Women's Player of the Year. Zij heeft het Amerikaanse damesteam geleid naar de Wereldbekeroverwinning.

Het is de zesde keer dat Messi de prijs wint. Hij heeft nu een voorsprong op de Portugese Cristiano Ronaldo. Het duo domineert de prijs sinds 2008 met hun reeks overwinningen die alleen vorig jaar werd onderbroken door de Kroatische Luka Modric.

"Ik wil degenen bedanken die deze prijs aan mij hebben gegeven," zei Messi. "Hoewel individuele onderscheidingen niets voor mij zijn, is het een uniek moment en het is goed om het te vieren met mijn familie en mijn kinderen."

Rapinoe nam haar eerste prijs voor beste speler mee naar huis en versloeg teamgenoot Alex Morgan. De aanvaller scoorde zes doelpunten om de VS te helpen de Wereldbeker te verdedigen. Ze kreeg ook de Gouden schoen voor de topscorer van het toernooi en de Gouden bal als de beste speler.

Jill Ellis, die het Amerikaanse Women National team coachte naar de wereldbekeroverwinning, won de prijs voor Women's Coach of the Year. Jurgen Klopp, die Liverpool vorig seizoen naar de Champions League-titel leidde, is uitgeroepen tot Men's Coach of the Year.

Allisson Becker, die voor Liverpool en het nationale team van Brazilië speelt, heeft de prijs voor beste doelman gekregen. In de categorie vrouwen won Sari Van Veenendal, de Nederlandse aanvoerder voor de finale van de Wereldbeker tegen de VS, de prijs van beste doelvrouw.

Het bestuursorgaan van het Internationale voetbal, Fifa, begon in 1991 met het toekennen van prijzen tijdens een jaarlijkse ceremonie. Sinds 2016 presenteren ze de prijzen in de huidige vorm van de ceremonie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May