Platform vraagt aandacht voor veilig verkeer
24 Sep 2019, 08:33
foto
Telesur, het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV), het ministerie van Justitie en Politie, de Stichting Buurtorganisatie Latour (Stibula) en padvinders van de Anton Donicie en Saron groepen vragen aandacht voor verkeersveiligheid. (Foto's: Juspol).


Er moet meer aandacht worden besteed aan verkeersveiligheid, vooral als er gekeken wordt naar al de verkeersongevallen, slachtoffers en alles eromheen. Dit zei Revino Ravenberg, manager Transportbeheer van Telesur, vrijdag voor het Telesur dienstencentrum aan de Latourweg. Ravenberg deed de oproep namens het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV), het ministerie van Justitie en Politie, de Stichting Buurtorganisatie Latour (Stibula) en padvinders van de Anton Donicie en Saron groepen.

De oproep is gedaan in verband met de Internationale Dag van Vrede, 21 september. Telesur is een partner binnen het Platform Verkeersveiligheid. Bij de afsluiting van de verkeersveiligheidsmaand op 15 september viel er weer een dode in het verkeer. Volgens Ravenberg vonden de samenwerkende partners het daarom handig, om in verband met de Internationale Dag van de Vrede ook meer aandacht te vragen voor veilig verkeer.

“We hebben stickers laten bedrukken om op de voertuigen te plakken, zodat de bewustwording binnen de samenleving meer op gang kan komen”, vertelt Ravenberg. Dat er op dezelfde dag waarop de verkeersveiligheidsmaand wordt afgesloten nog een verkeersdode is gevallen, geeft volgens Wilgo Koster, coördinator van Stibula aan dat er nog extra aandacht nodig is. Hij heeft de padvinders ter beschikking gesteld voor die dag om te helpen met het plakken van stickers op de auto’s.

Helmut Gezius, voorzitter van KSV, geeft aan dat veiligheid tot doel heeft om het leven van mensen te waarborgen. “Als we op de weg verschijnen is het de bedoeling dat wanneer we van A naar B gaan, we dat op zodanige manier doen dat het leven van anderen niet in gevaar komt. Als we praten over vrede, praten we over een toestand waar mensen zich veilig en vrij voelen. Vrij van enige inbreuk op hun lichamelijke of geestelijke gezondheid”, licht Gezius het verband met de dag toe.

Met verkeersborden langs de weg confronteerde KSV de weggebruikers met de maximumsnelheden en werden er flyers uitgedeeld. De afdeling Voorlichting en Communicatie van Juspol assisteerde daarbij, meldt de voorlichting van het ministerie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May