Toptrainer Jaliens nu onder contract bij Transvaal
12 Sep, 10:35
foto
Kenneth Jaliens (l) samen met Anandkoemar Pherai , kort na de ondertekening van een driejarig trainerscontract met NV Transvaal.


Kenneth Jaliens is woensdag door  NV Transvaal ingelijfd. De top Surinaamse trainer zal de club het komend seizoen moeten leiden naar grotere hoogten binnen het Surinaams voetbal. Van hem wordt verwacht dat hij de successen van weleer van de club doet herleven. Jaliens heeft een driejarig contract getekend.

Jaliens was het afgelopen seizoen nog bij de oudste club van Suriname, Voorwaarts. Hij heeft jaren zijn krachten gegeven aan de club, waar hij de afgelopen seizoenen minder succesvol was met Voorwaarts. De club eindigde op de 10e plaats. Ze wonnen slechts 9 wedstrijden speelden 5 gelijk en verloren 16 partijen.

Volgens Transvaal-vertegenwoordiger  Anandkoemar Pherai heeft Transvaal de lat hoger gezet. Het vorig jaar eindigde de club op 4e plaats met 18 winstpartijen, 4 gelijk en 7 verlies. De club streeft volgens hem zoals elke club naar het kampioenschap. De doelen met ex- trainer Raymond Mannen zijn niet helemaal gehaald. De club heeft in de afgelopen periode flink geïnvesteerd, zegt Pherai. "Dit jaar gaan wij slechts aan de prof competitie van de SVB meedoen." Voetbal is volgens hem een business en "daar willen wij ons mee bezighouden naast het duurzaam ontwikkelen en promoten van het product." Pherai stelt dat Transvaal is getransformeerd van een sportvereniging naar een Naamloze Vennootschap die nu valt onder Rudisa Holding Maatschappij. De club doet er alles aan om aan de vereisten te voldoen om mee te kunnen doen met de prof league het komend seizoen.

Qua organisatie is er nu een totale bedrijfsvoeringstructuur ingebouwd. Vanaf de junioren tot de senioren en de vrouwen is de opzet nu professioneel. Hij verwacht dat de club zoals het nu wordt gerund niet veel obstakels zal tegenkomen om tot een prof club getransformeerd te worden. "Jaliens is een goede trainer en we kennen zijn kwaliteiten. De bal ligt nu bij hem. Volgens zijn plan met goedkeuring van de NV,  zal het technisch gedeelte verder worden uitgevoerd”.

Ala-D media
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February